Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vārda došana trusim

Portāla Majastrusis.lv apmeklētāji bieži jautā, kā nosaukt jauno ģimenes locekli trusīti. Tas ir pats galvenais uzdevums, kas jāveic, kad mājās tiek atnests izvēlētais ģimenes mīlulis.

Gadās gan arī tā, ka vārds trusim tiek meklēts jau tad, kad zināms, ka šis dzīvnieciņš tiks iegādāts. Tātad – vārda došana trusim. Šeit ieteikumi un idejas truša vārda izvēlei.

Pirmkārt, vārdam jābūt ērtam. Trusītis kādus desmit divpadsmit gadus katru dienu tiks saukts savā vārdā, tāpēc ir svarīgi uzreiz padomāt par to, cik ērti būs vārdiņu izmantot un izrunāt. Labi der īsie vārdi vai tādi, kurus viegli izrunāt. Jo vienkāršāks vārds, jo vieglāk trusītim būs to iemācīties, it sevišķi, ja intonācija, kurā vārds tiek pateikts, būs vienāda, mīļa. Ieskatam vieglu vārdu piemēri – Pūka, Mimi, Mikijs, Poga, Dambo, Lulu. Grūtie vārdi parasti sastāv no vairākām zilbēm un ikdienā to lietošana pašam saimniekam nav visai ērta. Ieklausieties – Žozefīna, Esmeralda, Kristofers, Leonards, Diegbiksis. Tā vien gribas tos pateikt saīsinātā veidā, piemēram, Žo, Esma, Krists, Leo, Diegs. Ērtāk taču, vai ne?

Otrkārt, ideālā gadījumā vārdam būtu jāatbilst dzīvnieciņa būtībai. Aktīvu trusēnu var nosaukt, piemēram, par Tornādo, bet apaļīgu un mīlīgu – par Eklēru. Ja trusītis visu laiku lēkā un priecīgi krata galviņu, viņam piestāvētu vārds Binkijs, bet, ja no priekiem krīt un ceļas, krīt un ceļas, tad Flopsis. Ja trusītis ir kautrīgs un tramīgs, tas vēl nenozīmē, ka viņš būtu jānosauc par Bailuli, ja melns – par Sūdiņu (zinu tādu gadījumu). Varbūt ir vērts pievērst uzmanību kādām citām trusīša rakstura īpašībām?

Trusīti droši var saukt arī cilvēku vārdos. Ja jums padomā kāds vārds, kas ļoti patīk, tad to droši var izmantot arī kā mājas mīluļa vārdu, piemēram, Alfs, Alise, Kārlis, Harijs, Olafs, Tenis.

Trusīti var nosaukt populāra cilvēka, iepatikušās filmas vai izlasītas grāmatas konkrēta tēla vārdā, piemēram, Džonijs Deps, Bembijs, Betmens, Tims, Snūpijs.

Ja būrītī draudzīgi dzīvo trusīšu pāris, var izmantot labi zināmus pāru vārdus – Bonija un Klaids, Romeo un Džuljeta, Mikijs un Minnija.

Ideju vārdam var dot trusīša izskats – pelēks trusītis būs Dūmiņš, ruds – Ķirbītis. Pēc fiziskajām īpašībām – Ausītis, Baltļipiņa, Zaļacīte. Galvenais, lai jums būtu saikne ar savu mīluli un lai vārds patiktu pašam un pie tā viegli pierastu trusītis. 

Minēšu dažus populārākos trušu vārdus.  Trusenītēm – Dēzija, Elza, Fifi, Ļipiņa, Luna, Minnija, Pepija, Pankūciņa, Princese. Trušu puikām – Ausītis, Atilla, Bilbo, Čips, Dūmiņš, Donalds, Garfilds, Mikijs.

Vārda piešķiršana dzīvniekam ir atbildīgs brīdis. Tas būs jo saistošāks, ja vārda meklēšana notiks ģimenes lokā. Meklējot īsto vārdu mīlulim, galvu varēs palauzīt gan bērni, gan opīši un omītes. Var pat sarīkot konkursu un izdomāt pārsteidzošu un negaidītu balvu uzvarētājam. Šāds pasākums (vārds var tikt meklēts ne tikai trusim, bet arī sunim, kaķim, jūrascūciņai, kanārijputniņam utt.) vienos ģimeni un vairos kopīgu atbildību par jaunā drauga labturību.

Ja nu nekā nesanāk izdomāt vai neviens vārds īsti nepiestāv, vajag vienkārši nogaidīt. Vārds agri vai vēlu atnāks pats.

Mūsu ģimenes trusīti sauc Mafins. Tam savs iemesls. Mafins ir ļoti izplatīts trušu vārds. Mūsu mīlulis ir brūns, bet muffin angļu valodā nozīmē «keksiņš», brūna smalkmaizīte. Vārdu viegli izrunāt gan latviski, gan angliski. Mafins ļoti ātri pierada pie sava vārdiņa, un arī mēs paši vairs nevaram iedomāties viņam citu vārdu. 

Lai jums labas trusīša vārdiņdienas svinības! 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
ee ar to pavaargraamatu taa uzmaniigaak!
priekšlikums
p
trusi var nosaukt par ragū. vai par sīpoliņu (ja plānots viņu taisīt sīpolu mērcē). trusenītei der vārds plūmīte (trusi sagriež gabalos, ierīvē gabalus ar sāli un pipariem un liek cepamajā pīlē kārtās kopā ar melnajām žāvētajām plūmēm. visam pārlej pāri sarkanvīnu, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī sutināties, kamēr gatavs. mēli norīsiet). vēl der vārds timiāns (trusi sagriež, ierīvē ar sāli un pipariem, liek podā pārmaiņu kārtās ar sīpoliem, pievienojot daudz timiāna. šo pārlej ar baltvīnu un šauj cepeškrāsnī. ja nav cepeškrāsns, var tāpat uz plīts sutināt). īsāk sakot, truša vārdu klāsts ir plašs un tīkams, vajag tikai fantāziju un pavārgrāmatu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko