Arī mēs šoreiz piedāvājam gan piparkūkas, gan kāpostus. Gatavojot mīklu piparkūkām, jāzina divas lietas – pirmkārt, receptē minētais daudzums "glāze" ir amerikāņu cup. Precīzi tas nozīmē 236,588237 ml vai noapaļojot 240 ml. Otrkārt, ja garšvielas pirksiet veselas un mājās paši samalsiet, piparkūkas būs aromātiskākas, to garša intensīvāka, nekā izmantojot jau gatavus garšvielu pulverus.
Trešā recepte – biezpiena plātsmaize – nav īpašs Ziemassvētku ēdiens, taču ir ļoti garda un vienkārši pagatavojama. Ja biezpiens nešķiet pietiekami mīksts un trekns, mīklai var pievieno pāris ēdamkarošu mīksta sviesta.
Adventi gaidot
Tūliņ pēc 18. novembra gaiss Latvijā vārda tiešā nozīmē sāk smaržot pēc kanēļa, kardamona, apelsīna miziņas un sautētiem kāpostiem, jo daudzās mājās tiek izmēģinātas pirmās Ziemassvētku receptes.
Top komentāri
Skatīt visus komentārusUzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
kretīniem žurnālistiem