Tāds nu ir ķirbja liktenis.Taču ķirbis man patīk, jo ir tik maigs, garšā tik neitrāls, ka to var mierīgi salikt kopā ar visdažādākajām garšvielām un produktiem, it īpaši tiem, kas paši raduši spēlēt tikai solo, - kā šajās receptēs ingvers, rukola, ķiploks, kazas siers. Ķirbis tiem vienmēr būs neuzkrītošs un apetītlīgi oranžs fons.Izmēģiniet restorāna Desiderata virspavāra Māra Mauriņa recepti. Viegli, septembrim īsti laikā un garšīgi!
Griežam pirmo šīs sezonas ķirbi
Es pārspīlētu, ja teiktu, ka pirmos ķirbjus gaidu tāpat kā, piemēram, pirmos nosārtojušos pašu dārza tomātus, ābolus, bumbierus vai vīnogas, kas tagad, septembrī, saldas un lipīgas, pārņēmušas visu mūsu mājas dienvidu sienu.Ķirbis dārza tālākajā stūrī aug, neviena īpaši nepieskatīts un neapjūsmots.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Grūbu sautējums ar ķirbjiem
4 personām: 125 g grūbu, 200 g saldā krējuma, 80 g cietā siera, 20 g pētersīļu, 30 g rukolas, 200 g tomātu, 400 g ķirbju, 200 g cukīni, 160 g sīpolu, 80 g ķiploku, sāls un pipari pēc garšas
1. Grūbas noskalo zem auksta ūdens un liek vārīties aukstā sālsūdenī (uz 1 l ūdens - 100-125 grami grūbu).
2. Ķirbi un cukīni sagriež kubiņos un apcep kopā ar ķiplokiem un sīpoliem nelielā sviesta daudzumā.
3. Izvārītās grūbas noskalo sietā zem silta ūdens.
4. Grūbas liek katlā, pievieno saldo krējumu, tomātus, apceptos dārzeņus un cieto sieru.
5. Sautē, līdz grūbu sautējums sāk nedaudz iebiezēt, tad pieliek sagrieztus pētersīļus, un grūbu sautējums ir gatavs.
6. Pasniedz ar rukolu un pārrīvētu cieto sieru.
1. Grūbas noskalo zem auksta ūdens un liek vārīties aukstā sālsūdenī (uz 1 l ūdens - 100-125 grami grūbu).
2. Ķirbi un cukīni sagriež kubiņos un apcep kopā ar ķiplokiem un sīpoliem nelielā sviesta daudzumā.
3. Izvārītās grūbas noskalo sietā zem silta ūdens.
4. Grūbas liek katlā, pievieno saldo krējumu, tomātus, apceptos dārzeņus un cieto sieru.
5. Sautē, līdz grūbu sautējums sāk nedaudz iebiezēt, tad pieliek sagrieztus pētersīļus, un grūbu sautējums ir gatavs.
6. Pasniedz ar rukolu un pārrīvētu cieto sieru.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!