Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Galerija Alma piedalās mākslas mesē NADA Miami 2023 ar Rasas Jansones projektu

ALMA piedalās mākslas mesē NADA MIAMI 2023 Ice Palace Studio vēsturiskajā ēkā, Miami centrā. ALMA dalībai ir sagatavojusi Rasas Jansones solo projektu Tava pēda uz manas plaukstas; vienmēr, Rafael, iepazīstinot starptautisku profesionāļu auditoriju ar konceptuāli un vizuāli interesantu latviešu mākslinieci.

Ņujorkā dibinātā (2002) Amerikas Jauno mākslas dīleru alianse (NADA) ir bezpeļņas organizācija, kas nodarbojas ar jaunu virzienu izkopšanu un attīstību laikmetīgajā mākslā. 

"Es ceru, ka manās kolāžās ir kāds pārgalvīguma elements – es uzasinu savas šķēres un metos virsū pašam Rafaelam. Es – Austrumieropas māksliniece, nolieku sevi blakus viņam. Tas taču ir kaut kādā ziņā smieklīgi līdz izmisumam!" Rasas sākuma punkts ir renesanses mākslinieks Rafaels (1483–1520) ar Madonnu un mazo Jēzu. Ikoniskais motīvs tiek izdrukāts, izgriezts un uz saplākšņa komponēts ar izgriezumiem no modes un kulinārijas žurnāliem, papildināts ar ekspresīviem eļļas krāsu triepieniem, veido jaunas asociācijas. Tava pēda uz manas plaukstas – jālasa kā vēsturisks komentārs sievietes mātes vietai un lomai mūsdienu sabiedrībā. Pretrunu, kas atklājas starp ideāliem un realitāti, viņām nāksies atrisināt vienām un intensīvi. Iespaidīgās kolāžas, izstrādātais un teorētiski pamatotais skatījums uz gadsimtu gaitā kultivētiem stereotipiem, piedāvā veidot realitātei tuvāku skatījumu uz dzimumu lomām un pienākumiem.

Blakus nacionālajam paviljonam Venēcijā, mūsu mākslinieku darbu iekļaušanai biennālēs, starptautiskās izstādēs, nepieciešama regulāra nacionālo galeriju dalība nozīmīga līmeņa mākslas tirgos, lai Latvijas mūsdienu māksla, kā kopums attīstītos par vērā ņemamu starptautiski. Galerijas mērķis no pirmās mākslas meses (2009) NEXT The Invitational Exhibition of Emerging Art (Čikāga), ir bijis pirmkārt un galvenokārt pārliecinoši prezentēt Latvijas māksliniekus un savu valsti. Mākslinieki, sadarbībā ar galeriju Alma ir varējuši realizēt savas idejas vairākos izlasītos mākslas tirgos - ArcoMadrid, ArtCologne, ArtBrussels, Artissima, ArtBerlin. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja