Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

ISSP aicina uz vasaras radošajām fotogrāfijas darbnīcām jeb brīvdabas plenēriem

Jau otro gadu pēc kārtas laikmetīgās fotogrāfijas platforma ISSP piedāvā radošās fotogrāfijas darbnīcas-plenērus Latvijas laukos, informēja ISSP komunikācijas vadītāja Ulrika Māliņa.

Vasaras darbnīcas ir iespēja iedvesmoties, eksperimentēt, paplašināt savu māksliniecisko rokrakstu un attīstīt izpratni par fotogrāfiju, piedzīvojot koncentrētu radošo procesu kopā ar lieliskiem Latvijas un starptautiskiem pasniedzējiem. Plenēri notiek īpaši izvēlētās lokācijās dažādos Latvijas reģionos.

Šovasar norisināsies četras tematiskās radošās darbnīcas:

  • Darbnīca Portrets caur augiem (Portrait through Plants) ar pieredzējošiem māksliniekiem un pasniedzējiem no Ņuorleānas - Kristinu Molinu un Džonatanu Traviesu - norisināsies 7.-9. jūnijā Laidu muižā, Kuldīgas novadā. Darbnīcas fokusā būs fotoportretu sēriju radīšana, izmantojot augus kā informācijas un iedvesmas virzītājspēku. Plenēra laikā notiks lekcijas, augu meklēšana dabā un inscenētas fotosesijas, radot augu iedvesmotus simboliskus un konceptuālus portretus.
  • Darbnīcā Zaļā fotogrāfija: attēls bez kameras ar mākslinieci Kristīni Krauzi-Slucku, kas notiks 12.-14. jūlijā, TIL rezidencē Valdemārpilī, būs iespēja pievērsties vēsturiskai un taktilai attēlu veidošanas praksei, iepazīstot vairākas bezkameras fotoattēlu veidošanas tehnikas - Hlorofila druku uz augu lapām, Antotipiju un Cianotipiju (attēla veidošanu vai pārnesi uz emulsijas noklāta papīra). Dalībnieki ļausies intuitīvi radošam procesam un brīvdabas eksperimentiem lai nonāktu pie unikāliem pašveidotiem attēliem.
  • Darbnīca Into the Wild: dabas fotogrāfija ar pazīstamo dabas un piedzīvojumu fotogrāfu Kārli Buškevicu norisināsies 16.-18. augustā Līču skolā, Valmieras novadā. Dodoties ekspedīcijās pa Salacas mežonīgo apkārtni, dalībnieki izzinās dabas ainu un parādību fotografēšanas procesu no plānošanas līdz īstenošanai, kā arī attīstīs prasmes iemūžināt dabu tepat Latvijā, veidojot savu attēlu kolekciju no Salacas ielejas piedzīvotā.
  • Noslēdzošā darbnīca Fotogrāfija kā radīšanas instruments (Photography as a tool for creation) ar Itāļu fotogrāfi un mākslinieci Saru Palmieri notiks 23.-25. augustā Laidu muižā, Kuldīgas novadā. Tajā dalībnieki tiks aicināti pētīt fotogrāfiju kā radīšanas līdzekli, izmantojot instalācijas, skulptūras un performatīvus elementus. Spontāni mijiedarbojoties ar atrastiem materiāliem, pašu ķermeni kā objektu, un apkārtējo dabu, dalībnieki radīs jaunus realitātes scenārijus, atklājot saiknes ārpus ikdienā ierastās pasaules uztveres.

Radošās fotogrāfijas darbnīcas ir atvērtas visiem fotogrāfijas un vizuālas mākslas interesentiem ar pamata tehniskām iemaņām fotogrāfijā.

Vietu skaits ierobežots. Pieteikumi tiek pieņemti, līdz grupas ir pilnas. Reģistrējoties līdz 15. maijam, īpašs piedāvājums dalības maksai.

Vairāk informācijas un pieteikšanās: ISSP Skolas mājaslapā.

Radošās darbnīcas organizē Biedrība ISSP, kas jau vairāk nekā 15 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja