Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Egila Siliņa latviešu dziesmas

Basbaritons Egils Siliņš un pianists Māris Skuja albumā Latvian Songs iemūžinājuši pašmāju klasiķu skaņdarbus

Disks Latvian Songs/Latvijas dziesmas ir Egila Siliņa un Māra Skujas veltījums Latvijas simtgadei. "Šim projektam mani uzrunāja Egīls Šēfers, kurš aktīvi ir ķēries pie latviešu mūzikas ieskaņošanas un iepazīstināšanas arī ārpus Latvijas," KDi stāsta izcilais basbaritons Egils Siliņš. "Maijā, kad dziedāju Vīnes Valsts operā, mani intervēja turienes radio Klasika, un tā pārstāvji bija patīkami pārsteigti un izbrīnīti, ka tāda latviešu vokālā kamermūzika pastāv un ir tik kvalitatīva. Jāsaka paldies Egīla Šēfera vadītajai ierakstu kompānijai Skani par labo ievirzi, popularizējot šo disku ārpus Latvijas."

Albumā Latvian Songs Egila Siliņa un pianista Māra Skujas izpildījumā skan latviešu klasiķu Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Bruno Skultes, Emiļa Melngaiļa, Jāņa Kalniņa, Jāņa Mediņa, Arvīda Žilinska un Tālivalža Ķeniņa dziesmas. No 15. jūnija disks būs nopērkams Rīgas mūzikas ierakstu veikalos un Jāņa Rozes grāmatnīcās (albums maksās 10 eiro). No 3. augusta – mūzikas veikalos ārzemēs un visās ievērojamākajās digitālās izplatīšanas platformās: iTunes, Google Play, Amazon, Spotify, Deezer u. c.

Ieraksts veikts abu mākslinieku emocionāli izjustajā, smalki niansētajā koncertā Dzintaru koncertzālē pagājušā gada oktobrī. Tas ir piektais pērn dibinātās nacionālās ierakstu kompānijas Skani disks. Jau izdoti Latvijas Radio kora albums Klusuma auglis, Liepājas simfoniskā orķestra ieraksts Brīvības skaņa, kā arī komponistu Andra Dzenīša un Daces Aperānes ieraksti. Oktobrī klajā nāks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un pianista Reiņa Zariņa jaunais Jāņa Ivanova un Volfganga Dārziņa mūzikas albums.

"Pēdējā laikā ārpus Latvijas vokālo kamermūziku iznāk izpildīt retāk, bet, ja vien to daru, parasti iekļauju koncerta programmā arī latviešu komponistu dziesmas," saka Egils Siliņš, kurš pērn sagatavojis mūžā pirmo pilno latviešu mūzikas koncertprogrammu.

Šogad Egils Siliņš galvenokārt izpaudies vērienīgajās Riharda Vāgnera operu (Klīstošais holandietis, Zīgfrīds) lomās Varšavā, Diseldorfā un Tokijā, iejuties Ludviga van Bēthovena vienīgās operas Fidelio varoņa Pizarro tēlā Vīnes Valsts operā, Sinsinati atveidojis Jago Džuzepes Verdi operā Otello. 10. jūnijā viņu dzirdēsim Žermona lomā Rīgas Operas festivāla Traviatas izrādē, kā arī festivāla Galā koncertā 12. jūnijā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja