Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Autori, pielūdzēji un "Tu esi baigi forpais"

Dailes teātrī – izrāde par fanātisku mīlestību, kas šausmina.

Gribētos domāt – tā ir likumsakarība, ka režisors Gundars Silakaktiņš Dailes teātra Kamerzālē iestudē izrādi Pielūdzēja Nr. 1, kas pie publikas nonāks 14. maijā. Tās pamatā ir Venta Vīnberga dramatizējums, kas tapis, iedvesmojoties no Stīvena Kinga – šausmu, trilleru un fantastiskas rakstnieka. Paralēles gribas vilkt tāpēc, ka G. Silakaktiņa diplomdarba izrāde savulaik tapusi pēc cita fantastikas rakstnieka – Reja Bredberija darba motīviem. Tomēr šausmu žanrs nav režisora sirdij tuvākais – šoreiz viņu uzrunāja tēma. 

G. Silakaktiņš īsi pārstāsta izrādes sižetu: "Komerciāli veiksmīgs rakstnieks Eriks, atguvies no bezsamaņas, atklāj, ka ir cietis autokatastrofā un no mašīnas viņu izvilkusi, drusku apārstējusi un savā mājā paslēpusi bijusī medmāsa. Viņa dievina gan Eriku, gan viņa grāmatas – sieviešu lubeņu sēriju par XIX gs. atradenes Destenijas bēdpilno likteni. Erikam tikko ir iznākusi šī cikla pēdējā grāmata, kurā viņš ar milzu prieku beidzot nogalinājis pašam apnikušo varoni. Taču jau pēc dažām dienām rakstniekam kļūst skaidrs, ka medmāsa Pegija ir jukusi – savā fanātiskajā mīlestībā viņa ir nolēmusi piespiest Eriku sarakstīt romānu tikai viņai un, protams, par Desteniju." G. Silakaktiņu šajā stāstā uzrunāja tieši rakstnieka un lasītāja attiecības, lai gan šo modeli tikpat labi var attiecināt arī uz teātri – uz režisoru vai aktieri un skatītāju. "Ja izrādi spēlē tukšai skatītāju zālei, vai to var nosaukt par izrādi? No otras puses – arī lasītājs un skatītājs nevar eksistēt bez autora. Attiecības ir kā simbioze – atkarība un savstarpējs izdevīgums." Pegiju atveido Indra Briķe, Erika lomā – Lauris Subatnieks.

Gundaram Silakaktiņam, kurš ir plaša profila mākslinieks – aktieris, režisors, aktieru ansambļa Ilga vadītājs utt., dažādu tikšanos ar dažādu publiku netrūkst. Pielūdzēju arī ne? "Ansamblim Ilga, protams, ir savs fanu pulks, bet neviens no viņiem nav tapis mums apgrūtinošs. Katru medus burciņu un puķu pušķi esam pieņēmuši dziļā pateicībā. Zinu, ka kolēģiem ir bijušas uzmācīgas, fanātiskas pielūdzējas, bet man ir veicies. Mana vienīgā anonīmā pielūdzēja aprobežojās ar SMS: "Tu esi baigi forpais." Pieņemu, ka bija domāts – "foršais"," G. Silakaktiņš smaida.  

Par savu daudzpusību viņš saka: "Daru to, kas man ir interesanti konkrētajā brīdī, un ar prieku izmantoju iespēju iemācīties ko tādu, ko nemāku. Esmu pārliecināts, ka katrs cilvēks ir spējīgs dažādās jomās. Mana ikdiena paiet, ierunājot filmas, seriālus, animācijas filmas un reklāmas. Darbs teātrī ir tāda kā dāvana sev." Jau nākamajā dienā pēc Pielūdzējas Nr. 1 pirmizrādes Gundaram jādublē Zibens Makvīns animācijas filmā Vāģi 3. Ansamblim Ilga vasarā gaidāmi 15 koncerti. "Svarīgākais šovasar ir manas vecākās meitas Justīnes 9. klases izlaidums un pēc tā – ceļojums ar draugiem pa Eiropu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Miris rakstnieks Alberts Bels

Otrdien 85 gadu vecumā miris rakstnieks Alberts Bels, informēja rakstnieka meita Ieva Prunte.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja