Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Pedagoģe 2.janvārī, kad bērniem bija jāatsāk apmeklēt bērnudārzs, zvanījusi, lai noskaidrotu, kāpēc tie nav nogādāti iestādē

Traģēdija Dobelē: Māte bija informējusi, ka bērni neapmeklēs bērnudārzu

Dobelē traģēdiju piedzīvojušās ģimenes māte decembra beigās ziņojusi pirmsskolas izglītības iestādei, ka viņas bērni svētku laikā to neapmeklēs, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Izglītības pārvaldes vadītāja Maruta Vaļko. 20.decembrī bērnu māte bija informējusi bērnudārza Zvaniņš attiecīgo grupu skolotājas, ka viņas trīs bērni svētku periodā iestādi neapmeklēs un apmeklējumu atsāks ar 2017.gadu.

"2.janvārī bērni izglītības iestādē neieradās un arī netika saņemta nekāda informācija par neierašanās iemesliem. Skolotājai mēģinot noskaidrot apstākļus, vecāku norādītais tālruņa numurs nebija sazvanāms," skaidroja Vaļko.

Savukārt novada Sociālā dienesta Sociālā darba atbalsta daļas vadītāja Inese Goldberga informēja, ka nepieciešamības gadījumā Dobeles novada pašvaldība no sociālā budžeta ģimenei segs ar bērnu ārstēšanu saistītos izdevumus un piešķirs apbedīšanas pabalstus.

Kā vēstīts, Dobelē, visticamāk, no narkotiku pārdozēšanas atrasti miruši laulātie, kā arī no bada miris pāra deviņus mēnešus mazais zīdainis.

Kā vakar preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis, notikusī nelaime atklājās pēc tam, kad policija Dobelē saņēma iesniegumu no mirušās sievietes mātes, kura nevarēja sazvanīt savu meitu.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklim bijis atvērts logs un telpās dzirdami bērnu kliedzieni. Policija izsauca ugunsdzēsējus, kuri iekļuva dzīvoklī pa logu.

Kā izteicās Ķuzis, policisti vēlāk ieraudzījuši šausminošu ainu. Dzīvoklī miris atrasts 1966.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, kā arī zem gultas atrasts miris deviņus mēnešus vecs bērns. Tika konstatēts, ka bērns nomiris badā.

Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni, kuri tagad nodoti aprūpei.

Vēstīts arī, ka novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Lapinska-Leiere informēja, ka ģimene iepriekš nav nonākusi instances redzeslokā. Par notikušo bāriņtiesa ir informēta un risinās jautājumu par ārpusģimenes aprūpes nodrošināšanu bērniem.

Top komentāri

Margarēta to PP
M
Tādas sociālās tantes laukos nezina, kas cilvēkiem pienākas. Viņas nelasa un nepārzina tiesību aktus un aktuālo informāciju, tādēļ cilvēki nesaņem viņiem pienākošos social palīdzību un aizsardzību. Šis ir klajš pierādījums tam. Sociālā dienesta vadītājas piemerotība ieņemamajam amatam tiešām ir ļoti nopietni jāizvērtē, jo neapsekoja ģimeni, kur vardarbības dēļ vīrietim bija noteikts aizliegums satikties ar ģimeni (nēnē, viss bija kārtībā, bērni bija tīri bla-bla-bla). Un tagad murgo kaut ko par bērnu ārstēšanas izdevumu segšanu, nevis pastāvēšanu uz to, ka bērniem 1) vispār pienākas ārstēšana bez maksas, tikai to visi izgnorē; 2) Bērna tiesību aizsardzības likumā īpaši uzsvērts, ka vardarbības, cilvēka cieņu pazemojošu situāciju utt. upuriem-bērniem BEZ MAKSAS jānodrošina visa nepieciešamā medicīniskā palīdzība. Cienījamie valsts struktūru darbinieki, iepazīstieties taču vienreiz ar jūsu darbības jomu reglamentējošajiem tiesību aktiem!
PP
P
Vispār jau bērnu ārstēšana valstī ir bez maksas. Taču novada pašvaldība to vēl nezina. Un kāpēc būtu no kopājā maka jāsedz narkomānu bēru izdevumi?
aprīļa tēzes
a
Māte ir mirusi un tagad tās sociālās dīkdienes var gvelzt kas viņām izdevīgāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas