Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jelgavas novada izpilddirektore Lonerte saistībā ar Lasmaņa izteikumiem vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs

Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar līdzšinējā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) publiski izteiktajiem pārmetumiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lonerte 27.martā ar iesniegumiem vērsusies četrās dažādās iestādēs - Valsts drošības dienestā, Valsts policijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un prokuratūrā.

Valsts drošības dienestam adresētajā iesniegumā Lonerte atsaucas uz Lasmaņa televīzijas kanāla "Rīga 24" raidījumā "Top 10" pausto apgalvojumu, ka Lonerte sadarbojoties ar agresorvalsti un esot drauds Latvijas valsts drošībai.

Iesniegumos Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldei un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izpilddirektore atsaucas uz publiskotu, viņas ieskatā, nepatiesu informāciju par viņas it kā nekorektu dienesta transportlīdzekļa izmantošanu, it kā nepamatotu algas izmaksāšanu Jelgavas novada pašvaldības darbiniekiem un jautājumiem saistībā ar SIA "Zemgales veselības centrs", kā arī "apmelojumu saistībā ar video ieraksta nopludināšanu".

Iesniegumos Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldei un KNAB Lonerte vienlaikus arī atsaucas uz Trauksmes celšanas likuma 3.pantu par amatpersonu prettiesisku darbību, korupciju un publiskas personas finanšu līdzekļu vai mantas izšķērdēšanu.

Kā LETA jau ziņoja, Lasmanis savā publiskajā atkāpšanās paziņojumā veltīja pārmetumus Lonertei. Viņš pauda pārliecību, ka uzskata par savu pienākumu informēt sabiedrību, ka esot aizdomas par Lonertes "iespējamu noziedzīgu nodarījumu, papildus jau izskanējušajam par tīšiem, būtiskiem un sistemātiskiem pārkāpumiem pašvaldības izpilddirektores darbā, patvaļīgi, pārkāpjot pilnvaras, rīkojoties ar publisku mantu un pašvaldības finanšu līdzekļiem", tāpēc viņš esot vērsies Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Valsts kontrolē.

Lasmanis uzskata, ka SIA "Zemgales veselības centrs" koncesijas līgums esot noslēgts pretlikumīgi, tas tīšuprāt neesot izbeigts un pašvaldībai piederošās kapitāldaļas nav pārņemtas domes valdījumā, tāpēc viņš lūdzis izmeklēšanas iestādes vērtēt, vai Lonertes rīcība esot "saistāma ar atbildību par iespējamu pašvaldības līdzekļu nekontrolētu izmantošanu un izšķērdēšanu ievērojamā apmērā", jo pašvaldības izpilddirektors veic kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumus kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļu turētājs ir pašvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas