Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Jūrmalas domei jāizpilda nosacījumi, lai saņemtu aizdevumu Ķemeru sanatorijai

Ja Jūrmalas dome izpildīs uzdotos mājasdarbus un iesniegs trūkstošo informāciju, kas apliecina, ka izvēlētais Ķemeru sanatorijas iegādes darījums atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, tā varēs saņemt aizdevumu 4,67 miljonus latu Ķemeru sanatorijas ēkas iegādei, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijā.

Jūrmalas pilsētas dome saņems Valsts kases aizņēmumu tikai tad, kad Ķemeru sanatorijas ēkas tiks atbrīvotas no esošajiem apgrūtinājumiem (nekustamajam īpašumam ir ķīlas apgrūtinājums komerciestādē), pašvaldība iesniegs apliecinājumu, ka darījums pilnībā atbildīs normatīvo aktu prasībām komercdarbības atbalsta jomā.

Tāpat Jūrmalas domei jāiesniedz izvērtējums zvērinātu advokātu biroja Raidla, Lejiņš&Norcous vēstulē minētajam par iespējamiem riskiem, kas saistīti ar mantinieku tiesību un interešu aizsardzību Latvijā un kreditoru prasījumu neievērošanu.

Pašvaldībai arī ir jāiesniedz informāciju par turpmākajos gados nepieciešamo finansējumu Ķemeru kompleksa uzturēšanai, sniedzot pārliecību, ka pašvaldība būs spējīga nodrošināt nepieciešamo finansējumu no sava budžeta.

Kopējā Ķemeru sanatorijas kompleksa (ēkas, kustamās mantas, kultūras priekšmetu)  iegādes summa ir  4 671 540 latu Kopējās iegādes summas un piešķirtā aizdevuma starpību, kā arī neatliekami veicamo darbu apmaksu (Ķemeru kompleksa saglabāšanu, konservāciju un uzturēšanu) un valsts nodevas apmaksu Jūrmalas pilsētas dome ir paredzējusi segt no sava 2013.gada budžeta līdzekļiem, kas kopsummā sastāda 588 498 latus.

Pašvaldība apliecina, ka nodrošinās no 2013.gada budžeta līdzekļiem 588 498 latus neatliekami veicamos darbus (konservācija un uzturēšana). Tomēr pašvaldība nav sniegusi informāciju par turpmākajos gados nepieciešamo finansējumu Ķemeru kompleksa uzturēšanai un turpmāko redzējumu Ķemeru sanatorijas kompleksa izmantošanai, pamatojot to ar finanšu aprēķiniem.

Jūrmalas pilsētas domes aizņēmuma pieprasījums atbilst likumā Par valsts budžetu 2013. gadam noteiktajiem prioritārajiem aizņēmumu mērķiem, kam ir iespējams 2013.gadā saņemt aizņēmumu.

Izvērtējot aizņēmuma apmēru un Jūrmalas pilsētas domes iepriekš uzņemtās saistības, pašvaldība ir spējīga uzņemties jaunas saistības un tās atmaksāt 20 gadu laikā. Pašvaldības saistību apmērs tuvākajos gados ir 13% - 14% apmērā no pamatbudžeta ieņēmumiem bez mērķdotācijām.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas dome ir vērsusies Finanšu ministrijā ar lūgumu pēc aizdevuma Ķemeru sanatorijas iegādei.

Kā ziņots, investora interešu aizstāvji iebilst pret Ķemeru sanatorijas kompleksa pārdošanu Jūrmalas domei bez izsoles. Ķemeru sanatorijas kompleksa pārdošana Jūrmalas pilsētas domei bez izsoles ir pretēja tiesību aktu prasībām un kreditoru interesēm, Jūrmalas pašvaldībai nosūtītā vēstulē norāda SIA Ominasis Latvia mirušā īpašnieka Omāra Saliha Alhamdi mantojuma masas administratora pilnvarotās personas Latvijā - advokātu biroja Raidla Lejiņš&Norcous advokāti, vēsta LETA.

Aģentūras LETA rīcībā nonākušajā vēstulē lūgts pārskatīt lēmumu par Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādi bez izsoles par objekta piespiedu pārdošanas vērtību.

Advokātu nosūtītajā vēstulē rakstīts, ka šāda rīcība varētu būt ne tikai pretrunā ar Maksātnespējas likumu, bet arī pārkāptu Satversmes 105.pantā noteiktās īpašuma tiesības, jo Ķemeru sanatorijas komplekss faktiski tiktu ekspropriēts bez taisnīgas un atbilstošas kompensācijas tās īpašniekiem. Šajā gadījumā Omāra Saliha Alhamdi mantojuma masas administrators būtu spiests tiesāties, lai nodrošinātu mantinieku tiesību un interešu aizsardzību Latvijā, rakstīts vēstulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas