Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Jūrmalas pašvaldība prognozē, ka aizdevumu Ķemeru sanatorijai saņems

Trešdien Finanšu ministrijas (FM) kredītpadome lems, vai ļaut Jūrmalas domei ņemt 4,5 miljonus latu lielu aizdevumu, lai iegādātos Ķemeru sanatorijas kompleksu no līdzšinējā īpašnieka – SIA Ominasis Latvija. Jūrmalas domē prognozē, ka padomes lēmums, visticamāk, būs pozitīvs, un tad atliks tikai noslēgt pirkuma līgumu, ziņo Latvijas Televīzijas Panorāma.

Eksperti norādīja, ka bez kārtīga saimnieka Ķemeru sanatorijas komplekss neizturētu, tādēļ sanatorijā jānodrošina pienācīgs klimats, lai rudenī postā neietu jau padarītais. Tāpat jāveic konservācijas darbi daļēji nodegušajā poliklīnikas ēkā, vēsta raidījums. Konservācijas darbi pašvaldībai varētu izmaksāt ap 150 000 līdz 170 000 latu.

Vairāk nekā 4,5 miljoniem latu pašvaldība plāno aizņemties no Valsts kases. "Tiklīdz šis lēmums pozitīvs ir saņemts, tā tālāk notiek paša pirkuma līguma slēgšana, kas faktiski varētu būt tālāk tad jau dažu nedēļu jautājums. (..) Ja rastos kaut kādi šķēršļi man nezināmi, šodien es pat negribētu spekulēt par šīm lietām, ka tas netiktu kaut kādā veidā atbalstīts, man tas būtu liels brīnums, ko neatrastu par valstiski atbildīgu pieeju," norādīja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS).

Raidījums ziņo, ka ēka ilgstoši palikusi bez apsardzes un zagļi aiznesuši visu iespējamo, bet ēkas pagrabos sakrājies ūdens. Lai arī daudzas kompleksa ēkas nav remontētas gadu desmitus un vēl citas – smagi cietušas ugunsgrēkos, sanatorijas galvenajā ēkā SIA Ominasis Latvija bija uzsācis restaurācijas darbus.

SIA Ominasis Latvija nolīgtā būvuzņēmuma būvdarbu uzraugs apstiprina – restaurācijas darbi ēkā teju pabeigti un arī kopējie remontdarbi īstenoti par 60%. Lai darbus pabeigtu pilnībā, pietrūcis gads, pusotrs, visa kompleksa savešanai kārtībā – divi.

Jūrmalas domē norāda – šobrīd prioritāte ir nosargāt ēkas ziemas mēnešos, bet pilnīgai kompleksa sakārtošanai un darbības atjaunošanai būs nepieciešami daudzi desmiti miljonu, ko Jūrmalas dome cer piesaistīt no Eiropas fondu līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas