Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Ir liela varbūtība, ka pašvaldību vēlēšanās kandidēs arī vairāki Saeimas deputāti

Saskaņai daļā pašvaldību pirmie numuri jau izraudzīti

Neviena no Saeimā pārstāvētajām partijām līdz šim Dienai nevarēja nosaukt tik daudz potenciālo kandidātu sarakstu līderu 2017.gada 3.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām kā Saskaņa. Rīgas mērs Nils Ušakovs un Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ir pazīstamākie no viņiem.

Ir liela varbūtība, ka Daugavpils domes vēlēšanās Saskaņa startēs ar Saeimas deputātu Andreju Elksniņu saraksta galvgalī. To viņš Dienai ne apstiprināja, ne noliedza. Savukārt Jūrmalā Saskaņas saraksta līderis varētu būt Saeimas deputāts Ņikita Ņikiforovs, kurš Dienai apstiprināja, ka viņam ir izteikts šāds piedāvājums un tas šķiet interesants. Taču politiķis uzsvēra, ka ir noteikta procedūra, kā nodaļā, valdē un partijas domē notiek kandidātu sarakstu apstiprināšana, kas vēl ir priekšā.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā partija piedalījās ar Saskaņas centra nosaukumu. Tai pašvaldībās ir vairāk nekā 130 deputātu, bet tikai trīs no viņiem vada domi – Rīgas mērs Ušakovs, Rēzeknes mērs Bartaševičs un Viļānu domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova. Daudzviet Saskaņa ir koalīcijā, un tai ir priekšsēdētāja vietnieku posteņi. Sākotnēji Saskaņai piederīgs bija arī Zilupes novada mērs Oļegs Agafonovs, bet viņš ar komandu aizgāja uz Latgales partiju, kurai ir sadarbības līgums ar valdībā pārstāvēto Vienotību.

Ķekavas novada domē no Saskaņas ievēlēti trīs deputāti, bet divi no viņiem – arī nodaļas vadītājs Ivans Pihtovs – jau kopš vasaras atrodas ārzemēs un nepiedalās domes darbā. Likums ļauj strādāt pašvaldībā attālināti, bet to neparedz domes nolikums, un tādā gadījumā tas nav iespējams. Trešais saskaņiešu deputāts Arnolds Keisters nebija Saskaņas biedrs un nākamajās vēlēšanās Ķekavā kandidēs no Reģionu alianses. Vidzemes reģiona koordinators Aleksandrs Sakovskis Dienai atzina, ka Ķekavā nāksies veidot jaunu komandu, jo ar Pihtovu nav izdevies vienoties par atgriešanos Latvijā.

Iepriekšējās vēlēšanās Saskaņa Vidzemē saņēma 45 mandātus, bet tie galvenokārt bija Pierīgas pašvaldībās ar dažiem izņēmumiem, piemēram, iegūstot pārstāvniecību Alūksnes un Ogres novadā. Pirmo reizi Saskaņa cīnīsies par iekļūšanu Valmieras domē, kā arī cer pārvarēt 5% barjeru Cēsu novada vēlēšanās, pastāstīja Sakovskis. Saraksta līderus šajās pašvaldībās viņš neatklāj, bet var minēt pirmos numurus citviet, piemēram, Inčukalnā ar pirmo numuru būs priekšsēdētāja vietniece Ludmila Vorobjova.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 21.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas