Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Āboltiņa: Sākam pierast pie neordināriem risinājumiem, pie neprognozējamības

Zatlera Reformu partija (ZRP) atgriezīsies pie sarunu galda par jaunās valdības veidošanu, žurnālistiem ceturtdien sacīja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa, vienlaikus norādot, ka sāk pierast pie ZRP neprognozējamības un neordinārajiem risinājumiem. "Mēs sākam pierast pie neordināriem risinājumiem, pie neprognozējamības. Tas liek mums būt vēl mobilākiem un daudz nopietnāk izturēties pret šo procesu. Valdība ir jāizveido, ja ir ievēlēts jauns parlaments, tam ir jāsāk strādāt," uzsvēra Āboltiņa, komentējot ZRP lēmumu paņemt pauzi koalīcijas veidošanas sarunās.

Āboltiņa sacīja, ka zināmas bažas Vienotībā gan raisa ZRP pārstāvju izteikumi par to, kas būtu bijis labākais koalīcijas modelis. Taču līdz šim parakstītajā dokumentā uzskaitīti ne tikai darāmie darbi un darbības principi, bet arī koalīcijas sastāvs.

"Esmu pārliecināta, ka ZRP atgriezīsies pie sarunu galda ar gatavību strādāt un gatavību uzņemties atbildību. Galvenā atbildība ir [Valdim] Dombrovskim, kuru ir atbalstījuši visi. Nākamnedēļ viņam jādodas uz Briseli aizstāvēt finanšu perspektīvu un būtu ļoti svarīgi, lai viņš varētu braukt ar jaunās Saeimas mandātu," pastāstīja Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka trešdienas vakarā ZRP paziņoja, ka uz dienu ietur pauzi koalīcijas veidošanas sarunās, jo nav apmierināta ar Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas un Nacionālās apvienības līdera Raivja Dzintara izteikumiem, kuros izpalicis atbalsts un pārliecība ZRP iecerētajām reformām.

Laikraksts Diena ceturtdien vēstīja, ka tā rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka ZRP paziņojuma par pauzes ieturēšanu patiesais iemesls varētu būt neskaidrā situācija, kāda izveidojusies ar Satiksmes ministrijas vadību.

Pirmdien Vienotība ZRP un Nacionālā apvienība parakstīja vienošanos par reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidi, par premjera amata kandidātu atkārtoti virzot Valdi Dombrovski. Savukārt trešdien partijas sāka sadalīt jomas, par kurām tās vēlētos uzņemties atbildību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas