Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Bērziņš vēlas iepazīties ar deklarācijas projektu un valdības sastāvu

Valsts prezidents Andris Bērziņš no jaunās koalīcijas gaida ministru kandidātus un valdības deklarācijas projektu. "Panāktā vienošanās ir tikai sākums koalīcijas izveidei. Valsts prezidents vēlas iepazīties ar deklarācijas projektu un eventuālo Ministru kabineta sastāvu, jo prezidents jau iepriekš ir teicis, ka viņam ir savas prasības attiecībā uz kandidātiem," aģentūrai BNS norādīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Prezidentam pagaidām nav ieplānotas tikšanās ar topošās koalīcijas partijām vai premjera amata kandidātu Valdi Dombrovski, par kuru vienojusies jaunā koalīcija.

Krapāne arī atgādināja, ka Bērziņš Ministru prezidenta amata kandidātu nosauks tikai tad, ja būs pietiekams pamats uzskatīt, ka viņam ir izdevies izveidot koalīcijas modeli, kas atbilst prezidenta priekšnosacījumiem.

Ministru prezidenta amata kandidāts tiks nominēts tikai tad, ja būs pietiekams pamats uzskatīt, ka viņam ir izdevies izveidot tādu koalīcijas modeli, kas savā darbībā apņemas ievērot visas Latvijai saistošās starptautiskās vienošanās, turpinot reformu un sāktās fiskālās politikas kursu, nodrošinot izaugsmi un stabilitāti, vienlaikus nostiprinot Latvijā demokrātijas principus un vērtības, nemainot valsts attīstības kursu un pamatvērtības, kas balstās Satversmē, cilvēktiesību ievērošanā, tirgus ekonomikā, dalībā Eiropas Savienībā un NATO.

Premjera amata kandidātu Bērziņš nosauks tikai pēc tam, kad esošais Ministru kabinets būs nolicis pilnvaras saistībā ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu, kas notiks jau nākamnedēļ, 17.oktobrī. Tas gan automātiski nenozīmē, ka tieši šajā dienā prezidents arī nosauks premjera amata kandidātu.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partija (ZRP) un Vienotība pirmdien vienojušās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, līdz ar to opozīcijā atstājot no apvienības Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus.

Abas partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt Vienotības premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas