Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Galvanovskis neesot gatavs parlamentārā sekretāra amatam; no partijas esot izstājies pats

Guntars Galvanovskis, kura vārds izskanējis saistībā ar iespējamo virzīšanu Satikmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatam, uzskata, ka nav gatavs ieņemt šo amatu. Bijušais Zatlera Reformu partijas (ZRP) biedrs arī apgalvo, ka no partijas izstājies pats, nevis ticis no tās izslēgts.

"Visticamāk nē, neesmu gatavs ieņemt šo amatu," uz Dienas jautājumu, vai viņš piekristu kļūt par SM parlamentāro sekretāru, atbildēja G.Galvanovskis. Viņš skaidro, ka šim amatam atbilstošas kandidatūras izvēle esot tikai satiksmes ministra Aivja Roņa kompetencē, taču A.Roni personiski nepazīstot.

Iepriekš publiski izskanējušo apgalvojumu, ka viņu šim amatam "virza" sens paziņa Klāvs Olšteins, G.Galvanovskis pilnībā noraida: "Man Klāvs Olšteins prasīja, vai es būtu gatavs ieņemt šo amatu, jo mans vārds ir izskanējis starp pretendentiem, bet tā nav viņa iniciatīva. Es gan atbildi vēl neesmu devis."

"Valdības sadarbības līgumā mēs kopā ar Vienotību atbildam par Satiksmes ministriju, bet ne parlamentārā sekretāra izvēli," Dienai skaidro viens no ZRP šķeltniekiem Klāvs Olšteins. Viņš skaidro, ka parlamentārā sekretāra amatam ir izskanējušas vairākas kandidatūras un jau tuvākajā laikā A.Ronis izlems, kurš no tiem ir atbilstošākais un viņu publiski nosauks. Arī jaunā ministra biroja izveide esot tikai paša ministra pārziņā un neviens politiskais spēks to neietekmē, apgalvo K.Olšteins.

G.Galvanovskis mediju uzmanību izpelnījies arī tādēļ, ka ceturtdien kopā ar Kārli Gudoni tikuši izslēgti no ZRP biedru rindām. Viņš pats gan skaidro, ka lēmumu par izstāšanos pieņēmis pats visiem jau sen zināmās partijas lēmumu pieņemšanas necaurspīdības dēļ un trešdien arī uzrakstījis oficiālu iesniegumu. Partijas valdes lēmums sekojis tikai pēc iesnieguma saņemšanas. 

"Ir jau arī citi, kas nav mierā ar esošo Zatlera partijas rīcību, ne tikai visiem zināmais sešinieks. Renāru Putniņu izslēdza, neuzklausot viņa viedokli, arī Valdis Liepiņs [ievēlēts Saeimā no ZRP – red.] un Kurzemes reģionālās apvienības vadītājs Jānis Vilnītis publiski izteikuši bažas, ka nedemokrātiski lēmumi tiek lemti kaut kur citur," skaidro G.Galvanovskis.

Diena jau rakstīja, ka K.Gudonis un G.Galvanovskis par nesaskaņotu un individuālu kampaņu organizēšanu priekšvēlēšanu laikā otrdienas vakarā izslēgti no ZRP biedru rindām. Kā Dienai pavēstīja partijas pārstāve Daiga Holma, partijas valdes sēdē tika uzsākta Ētikas komisijas pārbaudes lietas izskatīšana par nesaskaņotu un neētisku individuālu deputātu priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu, kuras rezultātā atsevišķi deputātu kandidāti no zemām vietām sarakstos tika ievēlēti Saeimā, tai skaitā seši Saeimā ievēlētie un no ZRP izstājušies deputāti. Pēc valdes rīcībā esošās informācijas tika secināts, ka šīs kampaņas īstenojuši ZRP biedri un līdzdibinātāji K.Gudonis un G.Galvanovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas