Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 9. jūnijs
Ligita, Gita

Jaunā koalīcija neoficiāli jau sadalījusi ministru portfeļus, tiks īstenots "5+5+3" modelis

Jaunveidojamā koalīcija neoficiāli jau sadalījusi ministru portfeļus, un, visticamāk, varētu tikt īstenots "5+5+3" modelis, Zatlera Reformu partijai (ZRP) un Vienotībai saņemot katrai piecus ministru portfeļus, bet Nacionālajai apvienībai - trīs, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, Zatlera Reformu partijai varētu tikt ekonomikas ministra portfelis, kuru saņemtu Vjačeslavs Dombrovskis, ārlietu ministrs būtu Edgars Rinkēvičs, izglītības un zinātnes ministrs - Roberts Ķīlis, iekšlietu ministrs - iespējams, Rihards Kozlovskis. Partija vēl savā pārraudzībā labprāt vēlētos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kuru vadītu Edmunds Sprūdžs, vai arī Zemkopības ministriju, portfeli piešķirot Mārtiņam Cimmermanim.

Vienotībai tiktu premjera amats, ko atkal ieņemtu Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs būtu Andris Vilks, labklājības ministre - Ilze Viņķele, aizsardzības ministrs - Artis Pabriks. Satiksmes ministra amatā Vienotība labprāt redzētu Dzintaru Zaķi vai arī savā pārziņā ņemtu Zemkopības ministriju.

No Nacionālās apvienības jaunajā valdībā tieslietu ministra amatu varētu ieņemt Gaidis Bērziņš, kultūras ministra amatu - Inese Laizāne. Arī Nacionālā apvienība vēlētos savā pārziņā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kuru vadītu Einārs Cilinskis, vai arī veselības ministra amatu kādam citam no saviem biedriem.

Tāpat esot zināms arī aptuvenais amatu sadalījums Saeimas prezidijā - priekšsēdētājs Valdis Zatlers, priekšsēdētāja biedri - Solvita Āboltiņa un Andrejs Klementjevs (Saskaņas centrs). Uz Saeimas sekretāra vietu pretendē Dzintars Rasnačs vai Raivis Dzintars, bet sekretāra biedrs varētu būt Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība).

Ministru amatu sadalījums un vietas prezidijā vēl tiks precizētas partiju sarunās trešdien.

Panorāmai arī kļuvis zināms, ka partijām būs jāvienojas arī par amatu valsts uzņēmumu uzraudzītājam. Iespējams, tiks radīts tā saucamais ministra amats bez portfeļa.

Tiesa, vēl otrdienas vakarā LTV raidījumā 100.pants visu trīs topošās koalīcijas partiju pārstāvji - Edmunds Sprūdžs (ZRP), Artis Pabriks (Vienotība) un Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība) apgalvoja, ka par amatu sadali vēl neesot spriests un visas sarunas par to sāksies tikai trešdien.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partija (ZRP) un Vienotība pirmdien vienojušās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, līdz ar to opozīcijā atstājot no apvienības Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus.

Partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt Vienotības premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas