Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Artuss Kaimiņš pat pieļāva, ka "šī varētu būt labākā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, kāda Latvijā ir bijusi"

Jaunie mediju uzraugi viešot cerības

Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jaunā maiņa – Ivars Āboliņš, Ieva Beitika, Gunta Līdaka un Patriks Grīva – ceturtdien ieguva Saeimas deputātu uzticību un novēlējumu strādāt kā vienotai komandai. Tas būs jādara kopā ar Daci Ķezberi, kura vienīgā no līdzšinējā sastāva turpinās darbu NEPLP. Jaunajai padomei no sava vidus būs jāizraugās arī tās priekšsēdētājs un vietnieks, bet pēc tam jāsadala atbildības jomas. Tas varētu būt pirmais pārbaudījums komandai, kas sāks darbu 2. februārī, piektdien lasāms laikrakstā Diena.

Saeima par katru kandidātu balsoja atsevišķi. Par komunikācijas zinātņu doktori Beitiku nobalsoja 81 deputāts, par Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektori Līdaku – 80, par producēšanas un mārketinga kompānijas beach.lv producentu Grīvu – 79, bet par bijušo Latvijas Televīzijas programmu daļas satura redaktoru Āboliņu – 67.

Debatēs vairāki deputāti ar jauno padomi saistīja lielas cerības, to uzsvēra arī Ritvars Jansons (NA). Viņš vadīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju laikā, kad notika kandidātu uzklausīšana. Tagad komisijas vadībā ir atgriezusies Inese Laizāne (NA). Neatkarīgais deputāts Artuss Kaimiņš pat pieļāva, ka "šī varētu būt labākā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, kāda Latvijā ir bijusi". Viņš varot tikai tai novēlēt būt neatkarīgai un nepieļaut, ka kāds to baksta.

Ir izskanējušas divas kandidatūras uz NEPLP priekšsēdētāja amatu. Kontekstā ar to ir minēta gan Ķezbere, kura 2015. gada vasarā tika ievēlēta padomē kā ZZS atbalstītā kandidāte, gan Līdaka, kura arī ir viena no šā politiskā spēka favorītēm. "NEPLP vadītājam ir svarīgi būt nevis zvaigznei, kam vispirms rūp savs tēls un sava balss, bet tam ir jābūt cilvēkam, kas spēj saliedēt komandu," sēdē uzsvēra Lolita Čigāne (Vienotība).

Vairāk lasiet laikraksta Diena piektdienas, 20.janvāra, numurā!

Top komentāri

Mišelas Vangas pareģojums
M
TV3 Līdakas gādīgā vadībā un pārraudzībā tiks pārdots austrumu investoriem, iespējams - slēptiem. Nacionālo mediju telpu rusificēs skatītākā TV kompānija. Tas ir/būs rudās (kas tā par lāsta krāsu šai valstij!) kundzes galvenais uzdevums, pie kura izpildīšanas jāķeras vēl līdz pašvaldību vēlēšanām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas