Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kučinskis: Nākamā gada budžets atšķiras no iepriekšējiem ar tā veidošanas procesu

Nākamā gada budžets atšķiras no iepriekšējiem ar tā veidošanas procesu, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē uzsvēra, ka šoreiz budžetu sāka veidot, vienojoties ar ministriem par budžeta prioritāšu pakļaušanu valdības rīcības plānam. Rīcības plāns paredz nepieciešamās reformas un citas prioritātes, "no tā arī izgājām", sacīja valdības vadītājs, paužot prieku, ka koalīcijas partneri atbalstīja šādu pieeju.

Viņš gan piebilda, ka "tikai uz īsu brītiņu parādītājs parastā pieeja" - tad, kad ministrija iesniedza līdzekļu pieprasījumu jaunajām politikas iniciatīvām.

Premjers arī nepiekrīt, ka šis neesot attīstības budžets.

Runājot par veselības aprūpes nozares finansējumu, Kučinskis pauda, ka nepieciešami arī nākamie soļi, nopietnas reorganizācijas. Viņš informēja, ka nākamnedēļ Veselības ministrija piedāvās "ļoti konkrētus soļus" attiecībā uz plānotajām izmaiņām.

Valdības vadītājs arī pauda cerību, ka, kopīgi diskutējot ar Saeimas deputātiem, "pozitīvi izies cauri" budžeta pieņemšanas procesam.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vēl pirms izskatīšanas parlamentā iepazīsies ar nākamā gada valsts budžeta projektu un paredzētajiem grozījumiem likumos.

2017.gada valsts budžeta projektā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā tika rasti papildu 60 miljoni eiro, kurus novirzīt kopējām iniciatīvām un nozaru prioritārajiem pasākumiem. Budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra prakse, uzsver Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas