Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LTV: Vienotības PR un reklāmas konsultanti saņem valsts pasūtījumus

Situācija, ka uzņēmums gan apkalpo politisko partiju, gan iegūst līgumus no partijas ietekmes sfērā esošajām kapitālsabiedrībām, rada šaubas par partiju tēriņu netiešu apmaksu no valsts līdzekļiem.
Vienotības PR konsultants Ralfs Vīlands tiek pie 30 000 vērta līguma ar Rīgas lidostu, bet reklāmas aģentūra, kas sadarbojas ar partiju, uzvar valstij piederošās finanšu institūcijas Altum konkursā. Vīlands Associates un Guilty uzņēmumi regulāri sadarbojas ar Vienotību, un abi regulāri saņem pasūtījumus no valsts kapitālsabiedrībām, ziņo LTV raidījums de facto.

Vienotībai ar sabiedrisko attiecību konsultantiem Vīlands Associates noslēgts līgums par ikmēneša sadarbību – par regulārām konsultācijām, mediju monitoringu un palīdzību krīzes situācijās. Par to Vīlanda uzņēmums saņem aptuveni 1000 eiro mēnesī. Šajā summā ietilpst arī konsultācijas pirms Saeimas vēlēšanām, kā arī premjerministres Laimdotas Straujumas konsultēšana izšķirīgos brīžos pēc vēlēšanām. 

de facto ir zināms, ka citiem klientiem Vīlands Associates pakalpojumi izmaksā vairākas reizes dārgāk. Vīlands intervijā LTV skaidro, ka partijai nav nepieciešamas intensīvas konsultācijas: "Vienā mēnesī var būt vairāk sadarbības, citā mazāk. Tā ir ilgtermiņa līgumu īpatnēja daba, ka ir aptuveni vienāds ienākumu avots gan aktīvākos, gan pasīvākos mēnešos."

Taču vienlaikus Vīlands Associates konsultēja arī Liepājas metalurga administratoru Haraldu Velmeru, kad politiskā atbildība par uzņēmuma pārdošanu gulēja tieši uz Vienotības pleciem, un veidoja komunikācijas stratēģiju lidostai Rīga, kas ir Vienotības pārvaldītās Satiksmes ministrijas uzraudzībā.

Reklāmas aģentūra Guilty ar partiju sadarbojas jau vairāk nekā divus gadus, tostarp priekšvēlēšanu laikā. Aģentūra pērn strādāja pie Latvijas Dzelzceļa Spēka dienas pasākuma un kopā ar aģentūru Prae uzvarēja Finanšu ministrijas iepirkumā par kohēzijas politikas komunikācijas stratēģijas veidošanu. Šogad Guilty noslēdza 290 000 eiro vērto līgumu ar valstij piederošas attīstītības finanšu institūciju Altum par reklāmas stratēģijas veidošanu. de facto ir zināms, ka, ņemot vērā citus iepirkuma aspektus, nozarē šāda iepirkuma summa uzskatīta par ļoti dāsnu. Gan Altum, gan Guilty pārstāvji uzsver, ka saistība ar Vienotību nav palīdzējusi tikt pie līguma, turklāt 290 000 eiro ir maksimālā līguma summa, kas, visticamāk, arī netiks sasniegta.

Šādu pieņēmumu noraida Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. "Jautājums ir par kvalitāti, es vēlos kategoriski noliegt šādus pat pieņēmumus, jo mēs neko tādu nekad neesam praktizējuši," viņš norāda sarunā ar LTV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas