Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nacionālā apvienība prasa, lai Dombrovskis atvainojas Jaunzemei-Grendei

Nacionālā apvienība_ Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK__ sagaida, ka bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) _atvainosies bijušajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL!-TB/LNNK), kura no amata, pēc Nacionālās apvienības domām, tika atbrīvota par mēģinājumu sakārtot situāciju Latvijas Nacionālajā operā (LNO).

Publiskotie LNO audita rezultāti apstiprinājuši, ka bijušā operas vadītāja Andreja Žagara laikā sistemātiski un ilgstoši pieļauti dažādi būtiski pārkāpumi, parāda, ka ekspremjers pieļāvis kļūdu, uzsver Nacionālā apvienība.

Jaunzeme-Grende amatu zaudēja divas dienas pēc tam, kad viņa no LNO valdes bija atsaukusi Žagaru. Toreiz viņa paziņoja, ka Žagars ir zaudējis uzticību, jo operas pārvaldība ir nesaimnieciska un finanšu plūsmām trūkst caurskatāmības. Neatkarīgās auditorkompānijas Deloitte Latvia ziņojums atklāj, ka šāda rīcība, Norāda nacionālā apvienība. Tā uzsver, ka šī iemesla dēļ Dombrovska parakstītais rīkojums par Jaunzemes-Grendes atbrīvošanu no amata izrādījies nepamatots.

"Valdis Dombrovskis savulaik solīja, ka ir gatavs publiski atvainoties, ja izrādīsies, ka Žanetas Jaunzemes-Grendes rīcība, atstādinot operas vadītāju Andreju Žagaru, būs izrādījusies pamatota. Šobrīd to apstiprina starptautiskas un neatkarīgas kompānijas veiktais audits," uzsver Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars. "Žaneta Jaunzeme-Grende ir pelnījusi Valda Dombrovska atvainošanos. Tas būtu vīrišķīgs solis no bijušā premjera puses."

Jau ziņots, ka LNO audita rezultāti par laika posmu no 2009. līdz 2013.gadam norāda uz nepilnībām LNO vadīšanas procesā kopumā, kas aptver finanšu un operatīvu plānošanu, plānu izpildi, analīzi un kontroli, portālam Diena.lv iepriekš pavēstīja  LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža. Minētos četrus gadus operas vadības groži bija Andreja Žagara rokās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas