Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Nesaskaņas Vienotības iekšienē

Bijusī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), kura pie deputāta vietas 12.Saeimā tika vien pēc tam, kad mandātu nolika viņas partijas biedrs Jānis Junkurs, šonedēļ ieguvusi divus nozīmīgus amatus. Viņa vadīs Vienotības Saeimas frakciju un būs arī ietekmīgās Nacionālās drošības komisijas vadītāja. Visvairāk iebildumu Āboltiņa bija spiesta uzklausīt savas frakcijas sēdē, ceturtdien vēsta LTV Panorāma.

Balsojumā par frakcijas vadītāja amatu Āboltiņa ieguva 15 balsis, kamēr viņas konkurents Ints Dālderis tika pie septiņām. Viņš un arī citi Vienotības deputāti publiski noliedz, ka partijā valdītu plašas domstarpības. Frakcijas vadītāja izvēle gan notikusi ne tikai skaļā domu apmaiņā, bet arī aizklāti balsojot.

Āboltiņa atzīst, ka partijā darbojas iekšējā opozīcija, norādot, ka šobrīd Vienotības un premjeres Laimdotas Straujumas vadītās valdības interesēs ir saliedēta frakcija.

Frakcijas jaunpienācējs Vjačeslavs Dombrovskis situāciju salīdzina ar paša pieredzēto Reformu partijā. LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka arī viņš nobalsojis pret Āboltiņu frakcijas vadītajas amatā. "Vairāk problēma ir tāda, ka, manuprāt, Vienotība pārdzīvo ne savus labākos laikus," uzskata Dombrovskis. Viņaprāt, jameklē atbildes uz jautājumiem, kas īsti ir Vienotība un kāds ir partijas piedāvājums. Viņš uzsver, ka balsojis par kādu kandidātu, nevis pret.

Āboltiņas pusē esot nostājušies bijušie pilsētu mēri. Viņas oponenti neslēpj, ka baidās par partijas nākotni un to, vai pēc četriem gadiem būs iespēja kandidēt Saeimas vēlēšanās no Vienotības saraksta, vēsta raidījums.

Dāldera kandidatūru frakcijas vadītāja amatam izvirzīja Lolita Čigāne. Viņa aģentūrai LETA skaidrojusi, ka līdz šim partijas vadītājs nav bijis arī frakcijas vadītājs, līdz ar to "nastu vajadzētu padalīt". Čigāne arī citēja sakāmvārdu "viena galva gudra, divas - vēl gudrākas", piebilstot, ka šajā pēcvēlēšanu periodā Vienotībai nav klājies viegli.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas