Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sprūdžs Vides projektu valdē ZZS cilvēkus nomaina pret savas partijas biedriem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) nomainījis ar Eiropas Savienības (ES) fondu naudas apguvi saistītās valsts SIA Vides projekti valdi, kur ar līdz šim ministrijas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politisko vadību saistīti cilvēki tika aizstāti ar Zatlera reforma partijas (ZRP) pārstāvjiem, šodien vēsta portāls pietiek.com.

Sprūdžs Vides projektu līdzšinējai vadībai pārmet "politisko mazspēju un neieinteresētību", kā rezultātā iestādei izveidojies vairāk nekā 100 000 latu nodokļu parāds.

Līdz šim Vides projekti valdē bija trīs locekļi. Bez Vides projektu ilggadējā valdes priekšsēdētāja Ivara Ozoliņa, tajā darbojās arī divi ZZS pārstāvji - bijušā vides ministra Raimonda Vējoņa ilggadējs padomnieks, Latvijas Zaļās partijas biedrs Henrijs Avots un Latvijas Zaļās partijas biedrs Mārtiņš Jirgens, kurš arī ir regulārs ZZS ziedotājs.

Vides projekti valdē ieceltais Guntars Viziņš ir ZRP Ētikas komisijas vadītājs, viņam ir politologa izglītība. Otrs valdē ieceltais - Aigars Lisovskis - Saeimas vēlēšanās ar 23.numuru kandidēja no ZRP saraksta Vidzemē. Viņš ir uzņēmējs ar ekonomista izglītību. Sprūdžs noliedz, ka politiskā piederība bijis kritērijs abu iecelšanai. Jautājums neesot bijis atliekams, jo līdzšinējai valdei beidzies pilnvaru termiņš un pēc vairāku kandidātu izvērtēšanas ministres nolēmis tās sastāvu samazināt, virzot Viziņu un Lisovski.

Ministrs portālam uzsver, ka izmaiņas uzņēmumā ir veiktas pēc tam, kad atklāti saimnieciskās neizdarības fakti. Iestādei konstatēts vairāk nekā 100 000 latu liels nenomaksāto nodokļu parāds, informēja ministrs. Gada laikā šis parāds trīskāršojies, jo 2009.gadā bijis 31 399 latu liels.

"Iestāde ir nolaista politiskās mazspējas un neieinteresētības dēļ un iet uz likvidāciju šā gada laikā," norādīja Sprūdžs. Tieši šī apsvēruma dēļ esot izraudzīti VSIA Vides projekti jaunie valdes locekļi - gan Lisovskim, gan Viziņam esot atbilstoša pieredze. "Tas, ka ir ZRP biedri, tas šajā gadījumā nebija kritērijs, abi ir ar pieredzi tieši struktūru reorganizācijā," apgalvo Sprūdžs.

Lursoft datubāzē redzams, ka Vides projekti pēdējo gadu laikā ņēmuši divus kredītus SEB bankā, ieķīlājot visu iestādes mantu. 2011.gada 15.septembrī reģistrēta komercķīla ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu: 45 000 latu. Tajā pašā datumā dzēsta 2009.gada 13.maijā reģistrētā komercķīla ar nodrošināto prasījuma maksimālo summu 135 000 latu.

Vides projekti līdz šim nodarbojies ar vides investīciju projektu ieviešanu, vadību un uzraudzību, kas finansēti no valsts budžeta, ES fondu un citiem līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas