Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Straume: Ir pazemojoši rīkot kapu svētkus pašu nespēkam

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume uzskata, ka ir "pazemojoši rīkot kapu svētkus pašu nespēkam". Viņaprāt, katram cilvēkam "ir jākļūst par spēcīgiem oligarhiem pašiem sevī"."Mums jākļūst par spēcīgiem oligarhiem pašiem sevī, proti, par pilsoņiem, kuri spēj uzturēt savu ģimeni, prot būt teicami vadītāji un prot labvēlīgi iespaidot cilvēkus, kā arī zina, kas jādara, lai ietekmētu varu, kam vienmēr būtu jārīkojas cilvēkiem par labu. Un visam pāri, protams, cieņa pret valsti. Tad arī viss mainīsies," J.Straume izteicies laikrakstam Neatkarīgā.

Viņš uzsver, ka tiesiskums ir ļoti nozīmīgs jēdziens ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. "Bet, ja šo jēdzienu nonivelēsim līdz linču tiesas kanoniem, tad rezultātā cietīsim fiasko. Un cietīs visi Latvijas iedzīvotāji, tajā skaitā arī liekuļi un merkantilu interešu apsēsti cilvēki," pauž J.Straume.

"Dažkārt rodas sajūta, ka specdienesti diktē darba kārtību valsts varai, balstoties uz lēmumiem, kuri pieņemti kaut kur ārpus prezidenta pils, parlamenta un Ministru kabineta ēkas sienām," saka J.Straume. "Lai attaisnotu savu pastāvēšanu, tiek ražoti kriminālprocesi pret dažādām personām, taču lietu novešana līdz gala rezultātam notiek gadiem ilgi. Un neviens neuztraucas par to, cik valstij izmaksās, ja personas tiks attaisnotas. Nerunāsim nemaz par to, cik tas maksās attaisnotajiem un viņu tuviniekiem."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas