Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Twitter vietnē aktīvākie ZRP ministri

No 13 jaunās valdības ministriem Twitter sociālajā vietnē atrodami teju visi jaunie ministri, kā arī ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība). Ar čivināšanu nenodarbojas vienīgi zemkopības ministre Laimdota Straujuma, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP), kā arī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL!-TB/LNNK).

Aktīvākie vīterotāji ar lielāko sekotāju skaitu viennozīmīgi ir jaunais izglītības ministrs Roberts Ķīlis (ZRP), vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP), ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), kā arī bezpartejiskais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

R. Ķīlis Twitter vietnē atrodams ar vārdu @cantab3, ministram ir 4121 sekotāji un viņš čivinājis 909 reizes. R. ĶīlisTwitter pārsvarā izmanto, lai komunicētu ar citiem vietnes lietotājiem, turklāt viņš izrādījis lielu aktivitāti kā priekšvēlēšanu laikā, tā arī pēc vēlēšanām. Izglītības ministrs seko vien 85 cilvēkiem, tostarp daudziem politiķiem – ekonomikas ministram Danielam Pavļutam, E. Sprūdžam, V. Dombrovskim, kā arī vairākiem sabiedrībā zināmiem žurnālistiem – LTV1 žurnālistam Arnim Krauzem, žurnāla Ir komentētājam Paulam Raudsepam u.c.

Lai gan E. Sprūdžs (@EdmundsSprudzs) Twitter izmanto tikai kopš šā gada 15. augusta, viņš čivinājis jau 4495 reižu. 26. augustā viņš raksta: "Reāli apnicis par izglītību skaidroties, jo tāpat katrs pēc tam raksta, ko grib. Pēc Kas Jauns? es jau uz doktora grādu ejot... :(". Jaunākais V. Dombrovska valdības ministrs izceļas arī ar lielu sekotāju skaitu, proti, 3498 Twitter lietotājiem. Arī viņš seko daudziem politiķiem, piemēram, Elīnai Siliņai (ZRP), Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL!-TB/LNNK), Kristiānai Lībanei Šķēlei (TP), Raivim Dzintaram (VL!-TB/LNNK), Ilzei Viņķelei (Vienotība), kā arī žurnālsitiem: Baibai Rullei, Vitai Dreijerei (Diena), Atim Roznetālam (Diena).

"@ZanePeneze cilvēks kurš baidās iemīlētēties ir vai nu nupat mīlestību zaudējis vai arī baidās paniski no kontroles zuduma pār sevi :)" šādi 23. augustā čivinājis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība). Arī viņš ir starp aktīvākajiem tviterotājiem – viņš veicis 656 ierakstus, turklāt viņam ir 1552 sekotāji. A. Pabriks sociālo vietni izmanto teju katru dienu, turklāt redzams, ka viņš aktīvi komunicē arī ar citiem lietotājiem. Viņa lietotāja vārds ir @Pabriks.

Par savu profesionālo darbību aktīvi vītero arī finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) un ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Abu politiķi Twitter sekotāju skaits mērāms tūkstošos – A. Vilkam (@AndrisVilks) seko 2392 cilvēku, taču rekordists viennozīmīgi ir V. Dombrovskis (@Vdombrovskis) ar 9005 sekotājiem. Taču īpaši dziļdomīgi vīterojumi atrodami finanšu ministra A. Vilka porfilā, kurš 13. oktobrī izteicis piezīmi par Rīkojumu Nr.2: "Krēslu skaitīšana, to polsterējuma mērīšana atvirza LAT no kredītreitinga celšanas. Lēmums #2 to attālināja, tagad notiekošais arī:(". Savukārt 23. septmebrī A. Vilks raksta šādi: "Latvija noteikti nebūtu pelnījusi šajā tik svarīgajā brīdī valdību, kura stūrētu vai nu uz austrumiem, vai mākoņos. Apvienojamies pragmatismā". Abi politiķi Twitter vietnē izrādījuši aktivitāti kā pirms, tā pēc vēlēšanām.

Starp aktīvākajiem lietotājiem pieskaitāms arī bezpartejiskais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) ar 904 ierakstiem un 1321 sekotāju. Taču pārējie ministri bijuši krietni neaktīvāki vai arī kā L. Straujuma, R. Kozlovskis un G. Bērziņš Twitter neizmanto vispār.

"Diena bez vīna, esot kā diena bez saules. Ja paskatās pa logu... Nu, paši saprotat kas darāms," tā 19. jūnijā rakstījis jaunais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (@pavluts). Viņš 8. Jūnija ierakstā paudis atzinību arī Viestura Dūles organizētajiem Oligarhu kapusvētkiem: "Nogaju baltas juras malina (kur latvi sēdināja) un pašrocīgi noslīcināju savu personīgo oligarhu jūrā. Paldies Dēlem&Co, man patika." D. Pavļuts portālu aktīvāk sācis izmantot neilgi pirms un arī pēc vēlēšanām, mazāk – vasaras mēnešos.

Lai gan jaunajai labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (Vienotība) ir 878 sekotāji, viņa veikusi vien 70 ierakstus. I. Viņķeles lietotāja vārds ir @Vinkele. Savukārt Vienotību pārstāvošā veselības ministre Ingrīda Circene (@Icircene), kurai ir 451 sekotājs, čivinājusi vien 50 reižu. Vēl neaktīvāka ir Nacionālās apvienības kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (@ZanetaJaunzeme), kura Twitter izmantojusi vien 12 reižu. "Jānis Lazdāns: "Latvijas zeme ir kā paradīze – iedzen mietu zemē un tas aug. Vai tā ir arī Āfrikā, Amerikā, Āzijā? Nav!"," rakstījusi Ž. Jaunzeme-Grende.

Twitter vietnē atrodams arī bezpartejiskā satiksmes ministra Aivja Roņa profils (@AivisRonis), tomēr tas rada šaubas par tā autentiskumu. A. Ronim ir deviņi sekotāji, trīs ieraksti un viņš pats seko vien trīs portāla lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas