Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Ušakovs: Vienotība uzvarēja ar viltību - nolika ZRP "pie vietas"

Koalīcijas veidošanas sarunās Vienotība uzvarēja ar viltību un nolika Zatlera Reformu partiju (ZRP) "pie vietas", intervijā Dienai komentēja _Saskaņas_ centra (SC) līderis Nils Ušakovs.

"Pirmām kārtām redzam, kā Vienotība ar viltību uzvarēja. Viņi nolika Zatlera Reformu partiju "pie vietas". Izrādījās, ka nepieciešams tikai bija, lai Āboltiņas kundze paceltu balsi, un ZRP tūlīt nobijās. Žēl, ka partija, kura plāno reformas, ir tik mīksta. Ja viņi ir tik mīksti, ko viņi varēs izdarīt reformās, ja jau nevar izturēt pat nedēļu ilgu spiedienu no topošiem partneriem valdībā? Tik ātri padodas, maina viedokļus, vairs nerunā par tankiem - droši vien tāda viņiem ir karma," pauda N.Ušakovs. 

"Otrām kārtām ir redzams, ka ir izdevies nolikt pie vietas Nacionālo apvienību. Vismaz no malas skatoties, viņiem bija divi spārni - vecie tēvzemieši un jaunie "ideoloģiskie" jaunieši. Likās, ka dominē jaunieši. Tagad visi redzam, ka tēvzemieši ir uzvarējuši un Nacionālā apvienība ir gatava atteikties no tādiem sev svarīgiem postulātiem kā izglītība skolās tikai valsts valodā, no tā, ka nav nekādas cilvēku grupas, kas atbildīga par okupāciju, kas notika 1940. gadā," teica N.Ušakovs. 

Viņš pauž, ka kopumā uzvarētāja "ar savu intrigu pieredzi ir Vienotība, bet zaudētāja ir valsts". "Tā ir situācija viens pret viens, kāda bija pirms gada, kad izveidoja koalīciju ar nedaudz virs 50 balsīm, kas no sākta gala nebija rīcībspējīga. Krievu mediji tagad pauž satraukumu, ka Latvijā notiek etniska diskriminācija, kam varu piekrist tikai daļēji. Protams, visi tie krieviski runājošie vēlētāji, kas nobalsoja par SC, tiek pilnīgi ignorēti. Absolūtais vairākums krieviski runājošo bija par SC. Bet trešdaļa no mūsu vēlētājiem bija latvieši, un viņu intereses arī nomestas malā. Tomēr skaidrs, ka viss tas ir noticis amatu dēļ. Vienotībai vajadzēja vairāk amatu, jo tai ir daudz caurkritušu deputātu, vajag dabūt vairāk cilvēku iekšā ar "mīksto" mandātu Saeimā. Ja būtu koalīcija ar SC, Vienotībai ministru skaits būtu mazāks, un to viņi negribēja," sacīja N.Ušakovs.

Pilnu interviju lasiet laikrasta Diena ceturtdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas