Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Iespējams, dziļākais zemūdens akmens atlases komisijas darbā slēpjas Beinaroviča privātajās attiecībās ar bijušo VID Finanšu policijas pārvaldes vadītāju Kasparu Podiņu

VID ģenerāldirektora atlases zemūdens akmeņi

Komisija un nolīgtā personālatlases firma, kam jāatsijā viens no nu jau trim palikušajiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātiem, pakļauta interešu konfliktiem, kas jau šobrīd ļauj apšaubīt atlases iznākumu.

SIA Eiro personāls, uz kuras veikto kandidātu kompetenču novērtējumu paļausies komisija, pieder šovasar bez konkursa Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdē ieceltajai Artai Birumai, liecina Lursoft dati. 

Biruma slimnīcas valdē nonāca ar Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) virzītās veselības ministres Andas Čakšas svētību. Savukārt vienam no pieciem atlases komisijas locekļiem – finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) biroja vadītājam Ringoldam Beinarovičam – otrdien jau sēdes laikā nācies atzīt atrašanos interešu konfliktā un atstatīt sevi no lemšanas, kad tika intervēti kandidāti.

Iespējams, dziļākais zemūdens akmens atlases komisijas darbā slēpjas Beinaroviča senajās un privātajās attiecībās ar bijušo VID Finanšu policijas pārvaldes vadītāju Kasparu Podiņu, kurš nesen pēc kosmētiskajām pārmaiņām VID tika samainīts amatiem ar Muitas policijas pārvaldes direktoru Ediju Ceipi. Dienai zināms, ka Beinarovičs ar Podiņu ir skolasbiedri, kurus vieno teju ģimeniskas saites. Laikraksta rīcībā ir fotogrāfijas no privātām svinībām, kurās kopā ar finanšu ministres biroja vadītāju izklaidējies arī Podiņš ar dzīvesbiedri, un tas noticis tieši laikā, kad tika pieņemti politiski lēmumi par VID rotācijām. Tās beidzās labvēlīgi Podiņam, lai gan sākotnēji tika apspriests variants arī par VID vadošo darbinieku aizrotēšanu. Kāda VID amatpersona Dienai neoficiālā sarunā ir norādījusi, ka Podiņš par savu karjeru bijis mierīgs, atsaucoties uz attiecībām ministres birojā.

Beinarovičs gan to noliedz: "Kasparu Podiņu pazīstu kopš skolas laikiem, taču viņa profesionālo darbību neesam apsprieduši."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 21.oktobra, numurā!
 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas