Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zaķis vienošanās ar ZRP nepildīšanu skaidro ar "lielās slodzes negatīvo ietekmi uz komunikāciju"

Vienotība nav ievērojusi vienošanos ar Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvjiem par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja izvēles procedūras pagarināšanu, jo "lielā darba slodze negatīvi ietekmēja savstarpējo komunikāciju", izteicās Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Kā ziņots, vēl trešdien Zaķis pēc tikšanās ZRP pārstāvjiem tika apgalvojis, ka jautājuma par FKTK vadītāju skatīšana uz nedēļu tiks atlikta, jo koalīcijas partneru starpā vēl nebija pilnīgas vienprātības, tomēr jau ceturtdien šis jautājums nonāca Saeimas darba kārtībā un aizklātā balsojumā par FKTK vadītāju tika iecelts Kristaps Zakulis.

Zaķis skaidroja, - lai gan bija pieļāvis iespēju, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien balsos par Zakuļa kandidatūru, viņš neesot gaidījis, ka šis jautājums tiks iekļauts parlamenta ceturtdienas darba kārtībā.

Jautāts, kāpēc viņš par panākto Vienotības un ZRP pārstāvju vienošanos neinformēja komisijas priekšsēdētāju Jāni Reiru (V), Vienotības frakcijas vadītājs skaidroja, ka viņa darba diena trešdien ir beigusies ap plkst.23 un tīri cilvēcīgi viņš neesot izsekojis līdzi.

Lai gan teorētiski esot bijusi iespēja Vienotībai neatbalstīt šī jautājuma iekļaušanu plenārsēdes darba kārtībā, taču praktiski tas neesot darīts. Zaķim bija grūti atbildēt, kāpēc tā notika, taču kopumā process esot tik pat skaidri saprotams "kā Saules uzlekšana un norietēšana".

Vaicāts par ZRP pārstāvja izteikumiem par apgrūtinātu turpmāku sadarbošanos ar Vienotību, Zaķis atbildēja, ka kaut kādā mērā pieļauj šāda veida situācijas attīstību. Vienotības frakcijas vadītājs apsver iespēju koalīcijas sēdē ZRP pārstāvjiem norādīt, ka vienošanās nepildīšana nav notikusi apzināti.

ZRP frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis uzskata, ka ceturtdien, neievērojot trešdien panākto vienošanos par FKTK vadītāja jautājuma atlikšanu uz nākamo nedēļu, Vienotība grauj savu reputāciju un sadarbība ar to turpmāk būs apgrūtināta.

"Vienotība skaidri izrādīja necieņu koalīcijas partnerim," ceturtdien norādīja ZRP frakcijas vadītāja vietnieks. Viņš uzsvēra, ka attiecības koalīcijā ir līdzīgas kā starp cilvēkiem, ja kāds bieži pārkāpj panāktās vienošanās, tad samazinās uzticība, jo otra puse nezina, vai solītais tiks izpildīts vai nē.

Saeimas deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica (ZRP) savukārt uzskata, ka abu partiju frakcijām ir atšķirīgi viedokļi par FKTK vadītāja izvēles procedūru, taču koalīcija ir stabila un valdība strādā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas