Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Zalāns: prezidents viens pats nepacels nācijas pašapziņu

Pašlaik prezidentam vienam pašam nav spēka celt nācijas pašapziņu, tas ir kopdarbs ar premjeru un Saeimu ilgtermiņā, norāda PLL Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Zalāns, komentējot Visu Latvija! deputāta Raivja Dzintara teikto, ka V. Zatlers nav nācijas līderis un neceļ tās pašapziņu.“Gribas tomēr sagaidīt laiku, kad būs tautas vēlēts prezidents, kas būs arī līderis un nācijas pašapziņas cēlājs.

Zatlers tāds nav,” atzina R. Dzintars. E. Zalāns gan aicina Valda Zatlera prezidentūru vērtēt plašāk. “Nācijas pašapziņas celšana ir valdības, prezidenta un parlamenta kopdarbs. Pašlaik nācijas pašapziņas celšana nenotiek, ne prezidents, ne premjers neko nedara. Līderi neizceļas ar tautas motivēšanu,” skaidro E. Zalāns.  “Nebūs tā, ka tautas vēlētam prezidentam visi skatīsies mutē un darīs pakaļ. Ar viena cilvēka darbu ir par maz, jo tauta ir demotivēta. Es neticu, ka viens prezidents motivēs visus. Nepieciešams kopīgs, ilgs un pacietīgs darbs, ceļot uzticamības reitingus,”  norādīja politiķis. E. Zalāns atgādina, ka V. Zatleram pēc stāšanās amatā pagāja vismaz divi gadi sevis realibtācijai no tūlīt pēc ievēlēšanas sekojošajiem asajiem mediju uzbrukumiem. “Zatlers tikai pēdējos gados tiek pa īstam uzklausīts, tagad viņa ziņojumi nonāk līdz tautai. Latvijā līderus diemžēl norok,” atzīmēja E. Zalāns.Viņš uzskata, ka V. Zatleram vajadzēja uzreiz pēc Saeimas ievēlēšanas paziņot tautai, ko sagaida no parlamenta tā četros darbības gados un noteikt savas prioritātes. Tāpat būtu lietderīgi, ka premjers, prezidents un parlamenta pārstāvji biežāk tiktos, piemēram, reizi mēnesī, un pārrunātu likumdošanas gaitu un aktualitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas