Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zatlera Reformu partija darbam CVK virzīs Ievu Gruziņu

Zatlera Reformu partija (ZRP) darbam Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunajā sastāvā virzīs Ievu Gruziņu un komisijas vadībā atbalsta pašreizējo komisijas vadītāju Arni Cimdaru, aģentūra BNS noskaidroja ZRP frakcijā.
Gruziņas CV liecina, ka viņa no 2006.gada jūlija līdz 2010.gada februārim bijusi Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā izpilddirektore, pirms tam četrus mēnešus darbojusies Eiropas Savienības pārstāvniecības Latvijā Komunikāciju nodaļā, strādājusi par ASV vēstnieces Latvijā Ketrīnas Todas-Beilijas (Catherine Bailey) un Irvinga Beilija (Irving Bailey) privātskolotāju.

Laikā no 2003.gada novembra līdz 2004.gada jūnijam viņa bijusi Lielbritānijas parlamenta deputāta Endrjū Džordža (Andrew George) asistente, bet 2002.gadā no septembra līdz decembrim bijusi Eiropas Parlamenta deputāta Bila Millera (Bill Miller) asistente, kā arī 2002.gada vasarā stažējusies Ārlietu ministrijā.

Gruziņa bakalaura grādu politikas zinātnē ieguvusi Ročesteras universitātē ASV, maģistra grādu ar izcilību – Londonas ekonomikas augstskolā, pašlaik Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē viņa apgūst doktora studiju programmu "Politikas zinātne". Viņa piedalījusies dažādās konferencēs, kā arī ir vairāku publikāciju autore.

Gruziņa ir arī Nacionalitāšu pētījumu asociācijas, Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā, Vēlēšanu reformas biedrības, kā arī Jauno pētnieku asociācijas biedre.

Jau vēstīts, ka kandidāti CVK locekļu un priekšsēdētāja amatam frakcijām ir jāizvirza līdz 6.februārim. Likums noteic, ka Saeima CVK  pārvēlē ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc Saeimas sanākšanas, tostarp pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

Pašlaik CVK jau ceturto termiņu pēc kārtas vada Arnis Cimdars.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi. CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā. Pirmajā sēdē CVK, aizklāti balsojot, no sava vidus ievēlē priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru.

Pašlaik komisiju vada Arnis Cimdars, viņa vietnieks ir Kārlis Kamradzis, vēl tajā darbojas Ritvars Eglājs, Elizabete Krivcova, Dzintra Kusiņa, Raimonds Oļehno, Sigords Stradiņš un Inese Žurovska. No tiesnešu vidus izvēlēts Pēteris Dzalbe, kurš pienākumus šajā komisijā veic kopš 2009.gada oktobra.

Līdz ar izmaiņām Saeimas sastāvā izmaiņas paredzamas arī CVK, jo savs pārstāvis komisijā jāizvirza ZRP frakcijai, kā arī paredzams, ka savas gaitas komisijā beigs Saeimā neievēlētās apvienības "Par labu Latviju" virzītā pārstāve Inese Žurovska.

Aģentūras BNS veiktā aptauja pērnā gada nogalē liecina, ka politiķi komisijas vadītāja amatā pauž atbalstu pašreizējam CVK šefam Cimdaram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas