Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Zatlers: Vienotība nav viegls sadarbības partneris

Vienotība koalīcijas veidošanas sarunu procesā nav viegls sadarbības partneris neparedzamo darbību un viedokļa maiņas dēļ, trešdien žurnālistiem atzina Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

"Vienotību nomoka iekšēja cīņa un dažādas intereses. No Vienotības nenāk viens konkrēts viedoklis," teica Zatlers.

Komentējot sarežģīto koalīcijas sarunu gaitu un samudžināto virzību, viņš norādīja, ka process ir apgrūtināts ne tikai abu politisko spēku dažādo redzējumu dēļ atsevišķos jautājumos, bet arī Vienotības iekšējo cīņu dēļ. To ilustrējot, Zatlers atsaucās uz Vienotības sastāvā esošās Pilsoniskās savienības pagājušās piektdienas paziņojumu par atbalstu koalīcijai ar Nacionālo apvienību, kas vēlāk mudinājis ZRP pēc vairākas stundas ilgām diskusijām pieņemt lēmumu aicināt veidot koalīciju ar Saskaņas centru (SC).

ZRP pašlaik izvairās paust skaidru viedokli par iespēju atbalstīt Vienotības piedāvāto koalīcijas modeli "2+2", koalīcijā esot Vienotībai un ZRP un strādājot ar SC un Nacionālo apvienību uz sadarbības līgumu pamata. Partijai tas esot jāizvērtē valdē un sarunā ar partijas frakcijas deputātiem.

Tajā pašā laikā Zatlers atkārtoti uzsvēra, ka koalīcijas sarunu vadība patlaban jāturpina Vienotības līderim Valdim Dombrovskim.

Jau vēstīts, ka šī ir jau trešā nedēļa pēc 11.Saeimas vēlēšanām, un joprojām nav skaidrības par koalīcijas sastāvu un iespējamiem premjera amata kandidātiem.

Vienotības valde pirmdien vakarā nāca klajā ar paziņojumu, ka neakceptē ZRP sestdienas naktī atbalstīto koalīcijas modeli – ZRP ar Vienotību un SC –, un uzsvēra, ka aizvien atbalsta koalīcijas modeli ZRP ar Vienotību  un Nacionālo apvienību. Kā variantus tālākai apspriešanai Vienotība piedāvājusi iespējamu četru partiju modeli, iesaistot gan SC, gan Nacionālo apvienību, vai arī mazākuma valdības modeli, koalīcijā strādājot ZRP un Vienotībai, uz sadarbības līguma pamata piesaistot arī SC un Nacionālo apvienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas