Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zemgales Plānošanas reģionu vadīs eksdeputāts Šķesters

Apgalvojot, ka politiskajai piederībai nav bijis nozīmes, Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) vadība par izpilddirektoru izvēlējusi rudenī Saeimas vēlēšanās caurkritušo ZZS biedru no Latgales Staņislavu Šķesteru. Viņš iepriekš izpelnījies Valsts kontroles nosodījumu par neatbilstošu dienesta automašīnas izmantošanu, viņš arī nelikumīgi nodarbināja sievu deputāta palīdzes amatā. ZPR vadība, kurā ietekmīgākās pašvaldības vada ZZS pārstāvji, gan atklāti saka - kandidāta reputācija nav vērtēta.

ZPR ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pakļauta iestāde, kuras vadību veido 22 reģiona pašvaldības. Tās galvenie uzdevumi ir Zemgales un pašvaldību attīstības plānošana, sabiedriskā transporta organizēšana un ES finansējuma piesaiste. Pērn, kā stāsta ZPR juriste Kristīne Cimermane, dažādās pašvaldībās realizēti projekti 1,13 miljonu latu vērtībā.

Konkurss uz izpilddirektora vietu rīkots, jo līdzšinējais vadītājs Raitis Vītoliņš nolēmis pensionēties. ZPR Padomes priekšsēdētājs Auces novada mērs Gints Kaminskis (ZZS) skaidro, ka no astoņiem pretendentiem prasības spējuši izturēt tikai divi, kas arī šonedēļ aicināti uz Padomes sēdi. Viens no viņiem neesot ieradies, jābalso bijis tikai par S. Šķesteru, un ar 14 balsīm par un septiņām pret viņš amatā apstiprināts. G. Kaminskis nepiekrīt, ka bez darba palikušais partijas biedrs amatā ticis, pateicoties politiskajai piederībai.

S. Šķesters sola būt politiski neitrāls: «Pēc 21 gada politikā varbūt laiks pāriet uz nopietnākām lietām, uz reālākām darbībām.» Par iespēju pieteikties ZPR konkursā viņš esot uzzinājis, kad sieva atradusi sludinājumu internetā. S. Šķesteram, kuram vēl skolojami divi no sešiem bērniem, šis būs pirmais algotais darbs pēc Saeimas, un vēl nesen viņšDienai sūrojās, ka Latgalē darbu atrast esot ļoti grūti. Viņš dzīvo Rēzeknes novada Mākoņkalnā, taču tas netraucēšot strādāt Jelgavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas