Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ZRP: Ir pēdējais brīdis pieņemt valsts kapitālsabiedrību ziedošanas stratēģiju

Ir pēdējais brīdis rīkoties un pieņemt valsts kapitālsabiedrību ziedošanas stratēģiju, kas nodrošinātu finanšu caurspīdības un sabiedriskā labuma principus, kas ir saskaņā ar valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformas principiem, portālu Diena.lv informēja Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāve Daiga Holma.

Šādu paziņojumu ZRP izplatīja, atsaucoties uz publiski izskanējušo informāciju, ka valsts uzņēmums Latvijas Valsts meži tradicionāli bez skaidri noteiktiem ziedošanas kritērijiem arī šogad ir ziedojis ievērojamas naudas summas ar Latvijas Olimpiskās komitejas starpniecību basketbola klubam Ventspils, basketbola klubam VEF un basketbola savienībai.

ZRP uzskata, ka "ierastā prakse dalīt valsts kapitālsabiedrību naudu ziedojumos bez sabiedrībai saprotamiem un zināmiem kritērijiem ir absolūti nepieņemama. Ir jāveido jauna pārvaldības sistēma, kas ir balstīta uz caurspīdīgiem un visiem saprotamiem principiem".

"Lai turpmāk nepieļautu finanšu piešķīrumus, kas balstīti uz nesaprotamu un neskaidru kritēriju bāzes finanšu piešķīrumu, pēc ZRP ierosmes jau šonedēļ Koalīcijas padomes sēdē tika pieņemts lēmums par kopīgu Izglītības un zinātnes ministrijas un Finanšu ministrijas izstrādātu tiesisko regulējumu turpmākai valsts finansiālajai līdzdalībai sporta pasākumos," norādīja ZRP.

Viņuprāt, tādi paši kritēriju būtu nepieciešami arī valsts īpašumā esošo uzņēmumu sponsorēšanas un ziedošanas politikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas