Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ZRP kvoruma trūkuma dēļ laikus neiesniedz gada pārskatu KNAB

Zatlera reformu partija (ZRP) laicīgi nav iesniegusi gada pārskatu par 2011.gadu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), jo saskaņā ar partijas statūtiem tas ir jāapstiprina kopsapulcē, kurā to nebija iespējams izdarīt kvoruma trūkuma dēļ, aģentūrai LETA sacīja ZRP izpilddirektors Ivo Valdovskis.

ZRP ir uzrakstījusi iesniegumus gan KNAB, gan Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kurā izskaidro apstākļus un atvainojas par šo situāciju. Politiskais spēks gada pārskatu plāno apstiprināt kopsapulcē 21.aprīlī un tajā pašā dienā to nosūtīt KNAB, skaidroja Valdovskis.

Viņš atzīst, ka par šo pārkāpumu, visticamāk, pienākas administratīvais sods. "Vienīgais attaisnojums varētu būt iesācēju pieredzes trūkums, taču, ja mūs sodīs, tad būsim to pelnījuši," norāda ZRP izpilddirektors.

Kā ziņots, līdz 10.aprīlim likumā noteikto pienākumu iesniegt gada pārskatus par 2011.gadu ir izpildījušas 42 no 54 pagājušajā gadā reģistrētajām politiskajām partijām un to apvienībām, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

No lielākajām partijām pārskatu nav iesniegusi ZRP. Aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija liecina, ka ZRP pagājušā gada rudenī bija vienīgā, kas kavējās KNAB iesniegt vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju.

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu pārskatu politiskajām partijām šogad bija jāiesniedz KNAB ne vēlāk kā līdz 2.aprīlim.

Par gada pārskatu neiesniegšanu noteiktajos termiņos vai nepilnīgu iesniegšanu politiskās partijas tiek sauktas pie administratīvās atbildības - naudas sods no 50 līdz 300 latiem.

Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums paredz, ka gadījumā, ja partija neiesniedz gada pārskatu vai tajā nav norādītas likumā prasītās ziņas, KNAB priekšniekam ir pienākums brīdināt attiecīgās partijas valdi. Savukārt, ja arī mēneša laikā pēc brīdinājuma nosūtīšanas partija neiesniedz gada pārskatu, KNAB priekšniekam ir pienākums mēneša laikā ierosināt attiecīgās partijas darbības apturēšanu tiesas ceļā. Ja partija nenovērš pārkāpumu, KNAB priekšniekam ir pienākums likumā noteiktajā kārtībā ierosināt partijas darbības izbeigšanu tiesas ceļā.

ZRP atkārtotā kopsapulce notiks Koknesē 21.aprīlī, Lielās talkas dienā, informē ZRP pārstāve Daiga Holma.

Uz ZRP kopsapulci 31.martā Rīgas Kongresu namā bija ieradies 471 biedrs, kas ir par 69 biedriem mazāk, nekā nepieciešams kvorumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas