Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ZRP Saeimas frakcijas sēdē izskatīs apkopotos iedzīvotāju priekšlikumus

Pirmdien Zatlera Reformu partijas (ZRP) Saeimas frakcijas sēdē tiks skatīti priekšlikumi, ko partijas biedri un citi Latvijas iedzīvotāji iesūtījuši partijas mājas lapā, portālu Diena.lv informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Patlaban no vairāk nekā 130 iesūtītajiem priekšlikumiem ir atlasīti 95, ko paredzēts sākt vērtēt. Šos priekšlikumus sākotnēji izskatīs frakcijas deputāti, lai pieņemtu lēmumu par iespējamu priekšlikumu vai likumprojektu tālāku virzīšanu un izstrādi Saeimas komisijās un atbildīgajās ministrijās.

Starp iesūtītajiem priekšlikumiem ir ierosinājums veidot atsevišķu atvērtu portālu par valsts budžeta un ES līdzekļu izlietojumu, ieviest vēlēšanu sistēmu ar tiešo pārstāvniecību, nodrošināt obligātus zaļos iepirkumus valsts un pašvaldības institūcijās, veicināt radošumu skolās, ieviest starptautisku sertifikātu prasību izmantošanu skolu programmās un daudzi citi.

Partijas pārstāvji arī ir sazinājušies ar tautas iniciatīvu platformu Manabalss.lv ar mērķi uzsākt regulāru sadarbību iedzīvotāju iesaistē lēmumu pieņemšanā. Lai ņemtu vērā sabiedrības viedokli lēmumu pieņemšanā, ZRP plāno atsevišķus likumprojektus Saeimā piedāvāt iedzīvotāju par un pret balsojumiem. Tāpat arī pirmdien plkst. 16.30 Manabalss.lv pārstāvji tiksies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu, lai pārrunātu līdzdalības iespēju paplašināšanu arī pašvaldību iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas