Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Demontēs tirdzniecības centra Minska izkārtni

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) saņēmis apstiprinājumu no tirdzniecības centra Minska nomnieka un attīstītāja SIA Apex Investments, ka no 14.marta sāksies centra galvenās izkārtnes Minska demontāžas darbi, aģentūru LETA informēja vicemēra padomniece Elīna Bērziņa.

Ratnieks bija vērsies pie viena no tirdzniecības centra "Minska" nomniekiem- SIA "Apex Investments" ar aicinājumu mainīt šī centra galveno izkārtni atbilstoši šā brīža ģeopolitiskajai situācijai, stiprināt Rīgas pilsētvidi nacionālajās vērtībās.

Vicemērs norāda, ka aicinās arī citas juridiskās personas - īpašnieku SIA "AMG" un nomnieku SIA "MARIV" sekot līdzi SIA "Apex Investments" un veikt pārējo uzrakstu "Minska" un "Minskas centrs" demontāžu no ēkas, kā arī piedalīties paša tirdzniecības centra nosaukuma maiņā.

Demontāžas darbi varētu ilgt līdz šī gada 18.martam.

Bērziņa atgādina, ka pašvaldība šogad pieņēmusi lēmumu par vairāku ielu nosaukumu pārdēvēšanu, lai Rīgas pilsētā nebūtu ielu nosaukumi, kas būtu saistāmi ar Krieviju. Piemēram, tika nolemts pārsaukt Maskavas ielu par Latgales ielu un Lastādijas ielu, Puškina ielu par latviešu valodnieka Kārļa Mīlenbaha ielu, Turgeņeva ielu par latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša ielu, Ļermontova ielu par latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa ielu, Gogoļa ielu par latviešu žurnālistes, izdevējas un sabiedriskās darbinieces Emīlijas Benjamiņas ielu, Lomonosova ielu par Valērijas Seiles ielu, kas bija pirmā sieviete Latvijas valdībā - izglītības ministra biedre, Latgales latviešu kongresa rīkotāja, Latgales zemes padomes sekretāre, Tautas Padomes locekle un Satversme sapulces deputāte.

Tāpat pārdēvēta Tipogrāfijas iela par Augusta Spariņa ielu - militārista (lidotāja) vārdā, kas piedalījies Bermonta armijas izdzīšanā no Pārdaugavas, dzimis un dzīvojis Torņakalnā un bijis Lāčplēša ordeņa kavalieris. Bijusī Latgales iela pārdēvēta par Jāņa Klīdzēja ielu, kurš bija ievērojams latviešu rakstnieks un dzejnieks no Latgales.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas