Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Rīgas lidostā nosēžas pirmā Bombardier CS 300 lidmašīna

Trešdien lidostā Rīga sagaidīta pasaulē pirmā Bombardier CS300 lidmašīna, portālu Diena.lv informēja nacionālā aviokompānija airBaltic, kura būs pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas uzsāks regulārus lidojumus ar jauno lidaparātu.

"Mēs esam patiesi priecīgi sagaidīt mūsu pirmo CS300 lidmašīnu un kļūt par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas saņem un sāk komerciālos lidojumus ar CS300 – inovatīvāko un tehnoloģiski modernāko lidmašīnu pasaulē. Bombardier CS300 lidaparāti ir neatņemama airBaltic biznesa attīstības stratēģijas Horizon 2021 un flotes optimizēšanas plāna sastāvdaļa," pauda airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

CS300 lidmašīnā kopumā ir 145 sēdvietas, un tā nodrošina tādas ērtības kā lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citus uzlabojumus. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo CS300 ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas par attiecīgi 20% un 50%, informē airBaltic.

Ar CS300 lidojumu grafiku iespējams iepazīties aviokompānijas mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas