Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Rīgas ostā viesojas Flandrijas Ministru prezidents

Šodien, 5.martā Rīgas ostā viesojās Flandrijas Ministru prezidents Jans Jambons kopā ar Flandrijas amatpersonu, diplomātu un biznesa delegāciju. Rīgas brīvostas pārvaldē Ministru prezidents tikās ar Rīgas brīvostas pārvaldnieku Ansi Zeltiņu, kā arī atklāja Flandrijas un Latvijas uzņēmēju tikšanos.

Uzrunājot Latvijas un Flandrijas uzņēmējus, Ministru prezidents atzīmēja starptautiskās sadarbības potenciālu īpaši ostu, loģistikas un vēja enerģijas nozarēs. Tāpat tika uzsvērta ostu loma gan Flandrijā, gan Latvijā, kas ir ekonomikas mugurkauls, nodrošinot citu nozaru, tai skaitā valsts kopējo saimniecisko izaugsmi.

Savukārt Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš uzsvēra, ka tieši ostas ir nozīmīgs posms, bez kura tirdzniecības un biznesa sakari Eiropā nebūtu iedomājami: “Ostas un tirgotāji ir tie, kas Latviju un Flandriju vienojuši vēsturiski jau kopš Hanzas savienības laikiem. Priecājos, ka mēs nostiprinām šo sadarbību šodien un turpināsim to arī nākotnē.”

Flandrijas biznesa delegācijas sastāvā bija pārstāvēti vairāki uzņēmumi, kas darbojas atkrastes vēja enerģijas jomā - Ziemeļjūras vēja enerģijas parku investori, IT programmatūras izstrādātāji vēja parku nodrošināšanai, vēja enerģijas celtniecības un inženiertehnisko risinājumu nodrošinātāji, kā arī vēja turbīnu komponenšu un sistēmu ražotāji. Tādēļ jautājumu fokusā bija visdažādākās sadarbības iespējas ar Rīgas ostu un Latvijas uzņēmējiem tieši vēja enerģētikas jomā. Vienlaikus Flandrijas uzņēmēju interešu lokā bija sadarbība transporta un loģistikas, IT, padziļināšanas un būvniecības, kā arī nekustamā īpašuma jomās.

Flandrijas reģiona ostas - Antverpene/Brige, Ģente, Zēbrige un Ostende vienmēr ir bijušas pieskaitāms nozīmīgiem Rīgas ostas sadarbības partneriem. 2023. gadā pārvadājumos starp Rīgu un Flandrijas ostām apkalpots 0,7 miljoni tonnu dažāda veida kravu, kas ir 3,6% no ostas kopējā kravu apgrozījuma. Nozīmīgāko pārvadājumu daļu vienmēr ir veidojušas konteinerkravas. Rīgu ar Flandrijas ostām saista divas no sešām Rīgā strādājošajām regulāro konteinerkravu pārvadājumus līnijām – MSC un CMA CGM.

Bez konteinerkravām no Rīgas uz Flandrijas ostām tiek vestas mežsaimniecības kravas un lauksaimniecības produktu kravas. Tāpat Flandrijas ostas vienmēr  ir bijušas nozīmīgs kūdras kravu mērķa tirgus. 2023. gadā uz Ģentes ostu tika nosūtīta ap 32% no kopējā Rīgas ostā pārkrautā kūdras apjoma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas