Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Ķirsons gar Daugavu plāno būvēt trošu tramvaju

SIA "Lido" īpašnieks Gunārs Ķirsons iecerējis Rīgā gar Daugavu uzbūvēt trošu tramvaju, kas pārvadātu gan pilsētas iedzīvotājus, gan tūristus.

Kā šodien Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē stāstīja Ķirsons, trošu tramvajs varētu tikt izvietots gar Daugavu no Centrāltirgus līdz plānotajam stāvparkam Maskavas ielā. Trošu tramvajs plānots starp Daugavu un Krasta ielu.

"Cilvēki varētu atstāt savas automašīnas un doties tālāk ar šo tramvaju," norādīja Ķirsons. "Dzelzceļa tilts ir smuks, un trošu ceļš arī būs smuks. Tas piesaistīs tūristus," teica uzņēmējs.

"Lido" īpašnieks aģentūrai LETA atzina, ka konkrēti finanšu aprēķini vēl neesot veikti, bet, viņaprāt, projekts varētu būt veiksmīgs. Jau veiktas sarunas ar iespējamiem partneriem.

Ķirsons pieļāva, ka trošu tramvaja izveidošanai varētu izveidot jaunu kompāniju, kas varētu veikt arī tā apsaimniekošanu.

Uzņēmējs norādīja, ka pagaidām gan neesot zināms, cik augstu šādu tramvaju varētu izveidot un kā tas izskatīsies. "Te būs daudz jāstrādā ar māksliniekiem un arhitektiem," viņš piebilda.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) atzīmēja, ka paredzētajā maršrutā atrodas diezgan nepievilcīgas garāžas, kuras kādam privātam investoram vajadzētu pārvērst "grandiozā projektā".

Padome ieceri vērtēja atzinīgi un nolēma to atkārtoti skatīt vēlāk, kad būs veikti konkrēti aprēķini.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas