Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas dome meklēs veidus darba attiecību izbeigšanai ar Vaivodu

Rīgas domē tiks izdots rīkojums par līdzšinējā Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Jāņa Vaivoda atstādināšanu uz trim mēnešiem, lai šajā laikā meklētu juridiski korektu veidu darba attiecību izbeigšanai, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Politiķis uzsvēra, ka plānots izsludināt atklātu konkursu uz departamenta vadītāja amatu. Turklāt jaunais Pašvaldību likums dod iespēju veikt darbinieku rotācijas. Līdz ar to tuvākajā laikā esot plānots Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadībā veikt vairākas rotācijas, lai uzlabotu pārvaldību un darba efektivitāti.

Ķirsis neatbildēja uz jautājumu, kādēļ tiek lemts par Vaivoda atbrīvošanu no amata, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nav noteicis viņam drošības līdzekli, liedzot ieņemt amatus pašvaldībā. Mērs norādīja, ka to izvērtēs pašvaldības juristi.

Viņš iepriekš intervijā TV3 norādīja, ka savu atbildību par Vaivoda iespējamajām nelikumīgajām darbībām nesaskata, jo nevarot "katram darbiniekam ielīst galvā".

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmstiesas izmeklēšanā pārbauda ziņas, ka līdzšinējais Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, iespējams, izteicis kukuļa lielā apmērā piedāvājumu citai valsts amatpersonai, lai tā izmantotu savu dienesta stāvokli un pieņemtu labvēlīgu lēmumu kukuļa piedāvātāja interesēs.

Piedāvātā kukuļa summa esot ne mazāk kā 50 000 eiro. Divām kriminālprocesā iesaistītām personām ir tiesības uz aizstāvību.

KNAB ir atzinis, ka pirmstiesas izmeklēšana nav saistīta ar Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta ikdienas darbību. Latvijas Televīzija vēstīja, ka aizdomas uz Vaivodu krīt par kukuļa piedāvājumu tā dēvētajā "lidostas zemes lietā". Vaivods kukuli esot piedāvājis Ķirša biroja bijušajam darbiniekam, pašreizējam satiksmes ministra Kaspara Briškena ("Progresīvie") padomniekam Jānim Meirānam.

Rudenī Vaivods esot vērsies pie bijušā kolēģa Meirāna, ieminoties, ka būtu labi, ja Satiksmes ministrija (SM) atteiktos no savām pretenzijām uz zemi pie lidostas, informētu par to investoru, un līdz ar to vairs nebūtu šķēršļu zemesgabalus nostiprināt zemesgrāmatā. Tikšanās un saziņa esot notikusi dažu mēnešu garumā. Kādā brīdī esot izskanējusi arī iespējamā kukuļa summa - 50 000 eiro par vajadzīgo vēstuli no SM.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas