Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ušakovs konkurentiem vēlēšanās novēl pārvarēt 5% barjeru

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) novēl Vienotībai, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) Rīgas domes vēlēšanās pārvarēt 5% barjeru, pirms runāt par nesadarbošanos ar Saskaņu un Gods kalpot Rīgai (GKR).

Valdošās koalīcijas partijas pēc Vienotības iniciatīvas plāno parakstīt sadarbības memorandu par Rīgas domes vēlēšanām, kurā viens no punktiem paredz neveidot koalīciju ar partijām Saskaņa un GKR.

Ušakovs, komentējot šo memorandu, aģentūrai LETA norādīja, ka vispirms novēl visām šīm partijām pārvarēt 5% barjeru, lai vispār iekļūtu domē.

Rīgas mērs uzsvēra, ka šo partiju pārstāvji ar lielāko prieku jau gadiem ilgi sadarbojas ar esošo domes vadību. Viņš norādīja, ka vairāki ZZS pārstāvji strādāja un turpina strādāt domē, piemēram, Askolds Kļaviņš (ZZS), kurš vairākus gadus ir bijis Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes direktors. Tāpat NA un arī Vienotības pārstāvji aktīvi darbojoties Rīgas domē un ik pa laikam lūdzot atbalstu dažādu jautājumu risināšanā.

"Līdz ar to - mēs esam priecīgi sadarboties! Bet ja viņi negrib ar mums sadarboties, mēs droši vien to pārdzīvosim," pauda Ušakovs.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partijas memorandu parakstīs, kad visi šie politiskie spēki izvirzīs Rīgas mēra amata kandidātus.

Vienotības Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis žurnālistiem iepriekš uzsvēra, ka "nomainīt varu Rīgā iespējams, tikai sadarbojoties visām koalīcijas partijām". Turklāt gan vēlētājiem, gan sadarbības partneriem jābūt drošiem par to, ko sagaidīt no kolēģiem, tāpēc Vienotība aicināja parakstīt šādu vienošanos.

Viens no sadarbības memoranda punktiem paredz neveidot koalīciju ar Saskaņu un GKR, skaidroja Ķrisis.

ZZS līderis Armands Krauze arī apliecināja, ka ZZS būtu gatava sadarboties ar Vienotību un NA, bet "skaidri pasaka "nē"" koalīcijai ar Saskaņu.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pauda gandarījumu par šo ieceri, norādot, ka šis ir apliecinājums tam, ka koalīcijas mērķis ir mainīt Rīgas politisko vadību.

Koalīcijas partijas jau iepriekš vienojās par sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā, tomēr startēt kopīgā sarakstā neplāno.

Pašlaik ZZS un NA vēl nav nosaukušas sarakstu līderus Rīgā.

Top komentāri

Jānis Lapinskis
Labāk lai Uśakovs paskatās nepublicēto Amerika reklāmu ar latviešu valodas titriem.Tur jau viss ir pareizi pateikts! Viņam pašam ir noteikti jāsavāc vismaz 51 procents balsu,jo koalicijā ar vińu un Ameriku neviens neies! Vai pietiks pensionāru tantiņu kas aizskries par viņiem nobalsot? Pārāk daudz sůdu ir savārīts.Vienīgā laime,ka tantiņas pensionāres latviski nesaprot un Uśakovs viņām var iestāstīt ko grib.Unto viņś cītīgi arī dara krievu kanālu reklāmās.Veiksmi vēlēśanās es ciņam gan nenovēlēšu!
Dundukovam
D
Korupcijas perēkļa vadītājam novēlu ātrāk atgriezties mātes zemē..
Latvietis
L
Jādara viss iespējamais lai labejo zagligās roķeles Rīgā nebūtu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas