Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ZZS uz Rīgu iet ar savu līderi

Līdz nākamajai pirmdienai, kad izvēli plāno izdarītNacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK, savus sarakstu līderus Rīgas domes vēlēšanās būs nosaukušas visas valdības partijas. Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) startēs tās līdera Armanda Krauzes vadībā. Politiķis nesen atklāja, ka jau pērnajā vasarā viņam esot teikts, ka jānoskaņojas cīņai par varas pārņemšanu Rīgā. Taču "labs spēlētājs pirmajā gājienā nekad visus dūžus nerāda", preses konferencē šonedēļ sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, atbildot uz vaicāto, kāpēc līdz šim lēmumam bija tik ilgs ceļš.

Par Krauzi pirmdien nobalsoja visi klātesošie ZZS valdes locekļi no Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP), kura, nespējot izšķirties par savu mēra kandidātu, izvēli aicināja izdarīt ZZS valdei. Saraksta kodolā, kā to nodēvēja A. Brigmanis, būs arī LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, LZP valdes loceklis Askolds Kļaviņš un LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš. Taču tajā vairs nav LZP līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka, kuru kā Rīgas mēru redzēja LZP valde. Viņš iepriekš Dienai sacīja – ja startēšot vēlēšanās, tad labprāt to darītu ar pēdējo numuru, bet, iespējams, no kandidēšanas atteiksies. 

Silenieka lēmumu lielā mērā noteikšot attieksme pret tagad Rīgā valdošajiem spēkiem no partijas Saskaņa un Gods kalpot Rīgai! – viņaprāt, pašvaldībā visiem jāstrādā kopā, nemeklējot ienaidniekus. Arī Kļaviņš preses konferencē teica: "Mēs netaisīsim nevajadzīgu revolūciju, bet izsvērti analizēsim to labo, kas Rīgā ir paveikts un kas vēl ir jāuzlabo." Koalīcijā ar Saskaņu ZZS gan nevarot atrasties, uzsvēra Krauze, kurš "kaut šodien ir gatavs parakstīt trīs partiju vienošanos par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās". Tā liedz veidot koalīciju ar Saskaņu un līdz ar to – arī ar Gods kalpot Rīgai!, jo abas partijas startē no viena saraksta. Taču Krauze atzina, ka Saeimas komisijās jau arī visu frakciju deputāti strādā kopā un valdības partijas atbalsta opozīcijas labos priekšlikumus vai otrādi. Viņaprāt, ir jāuzlabo valdības sadarbība ar Rīgas domi. To varētu izdarīt, ja Rīgā pie varas nonāktu ZZS kā premjera partija. Ne mazāk svarīgi, viņaprāt, Rīgai esot strādāt kopā arī ar Pierīgas pašvaldībām.

ZZS un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) piekrita Vienotības piedāvājumam to līderiem un Rīgas mēra kandidātiem parakstīt memorandu par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās. Šī svinīgā ceremonija plānota pēc tam, kad saraksta līderi Rīgā būs izraudzījusies arī NA. Tā iepriekš kandidātu lokā bija iekļāvusi Rīgas domes deputāti Baibu Broku un Saeimas deputātus Rihardu Kolu, kā arī Romānu Naudiņu – viņš gan Dienai sacīja, ka, visticamāk, šo piedāvājumu nepieņems, jo savu darbību saista ar Vidzemi. Jāatgādina gan, ka viņam tāpat kā Brokai bija liegta pielaide valsts noslēpumam, kāda varētu būt nepieciešama arī Rīgas mēram. 

Visu rakstu lasiet 25.janvāra laikrakstā Diena!

Top komentāri

...
.
Ļoti labi - būs arī Rīgai savs Truksnis/Grigule. Uzticams savu 20% priekšgājēju sekotājs.
Kādasšausmas
K
Vai vēl tupāku veci ZZS nevarēja izvēlēties? Kādasšausmas kādus ņurņikus visi valdošie uz Rīgas domi izvirza... laikam beidzamās prāta spējas, SILĒ ļeksējot taukus, pazaudējuši.
vecis
v
viņam vajag 9.maijā uz laukuma apsolīt Rīgai siltumapkuri par brīvu un viņš vinnēs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas