Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"Tā ir laba prakse - meklēt labāko iespējamo, nevis izvēlēties no tiem, kas pieteikušies," sacīja Jankovs

Jankovs: KNAB vadītāja amata konkursa izbeigšana bez rezultāta bija drosmīgs lēmums

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata konkursa izbeigšana, tā otrajai kārtai nevirzot nevienu no desmit pretendentiem, bijis drosmīgs lēmums, pārliecināts bijušais biedrības Sabiedrība par atklātību Delna vadītājs Gundars Jankovs.

Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka konkursa izbeigšana, nākamajai kārtai nevirzot nevienu no pretendentiem, bija pārsteigums, tomēr tas bija "pietiekami drosmīgs solis".

Jankovs ir gandarīts, ka konkursa komisija, secinot, ka neviens no kandidātiem īsti neatbilst kritērijiem, izvēlējās tālāk nevienu nevirzīt, bet meklēt jaunus.

"Tā ir laba prakse - meklēt labāko iespējamo, nevis izvēlēties no tiem, kas pieteikušies," sacīja Jankovs, piebilstot, ka ļoti labi ir, ka Valsts kanceleja (VK) gatava neatlaidīgi meklēt piemērotāko personu šim amatam.

Pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka nevirzīšana konkursa otrajai kārtai Jankovam nebija pārsteigums. "Nekad neesmu slēpis, ka Streļčenoka zināšanas un spējas nav pietiekamas, lai vadītu KNAB," sacīja bijušais Delnas vadītājs.

Viņaprāt, tagad VK un pārējiem ir ļoti aktīvi jāstrādā, lai tuvākajā laikā spētu amatam piesaistīt spēcīgus kandidātus, turklāt Jankova ieskatā kritēriji, kas izvirzīti KNAB vadītāja amatam, ir adekvāti.

Jankovs uzsvēra, ka, lai piesaistītu spēcīgas personības, jānodrošina, ka viņiem tiks ļauta rīcības brīvība, kā arī iespēja mainīt un uzlabot KNAB darbu. Jankova ieskatā, ir jānodrošina pārliecība, ka KNAB darbībā nevar notikt ne politiska, ne arī kāda cita iejaukšanās. Savukārt atalgojuma jautājums, viņaprāt, nav primārais.

Tomēr Jankovs norādīja, ka iesaistītajām pusēm nav jāvilcinās, izraugoties jauno KNAB priekšnieku. "To visu nevajadzētu ievilkt pusgada, gada garumā. Taču mēnesi, divus KNAB var darboties arī ar priekšnieka pienākumu izpildītāju," piebilda Jankovs.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu atlases komisija uz konkursa otro kārtu nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem. Konkursa komisija izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus, no Satversmes aizsardzības biroja saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka. Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Streļčenoka pilnvaras KNAB priekšnieka amatā beigsies 17. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē