Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Kaimiņš norādīja, ka liela daļa "deputātu kvotu naudas" atvēlēta Ventspilij, nodēvējot tos par "mesliem Lemberga kungam"

Kaimiņš pēc budžeta pieņemšanas: Nekad neesmu saskāries ar tik liela mēroga zādzību

"Es nekad mūžā neesmu sasskāries ar tik liela mēroga zādzību, kāda notika šodien naktī," pēc 20 stundu ilgušās Saeimas sēdes, kurā pieņemts valsts budžets 2017.gadam, tā dēvēto "deputātu kvotu" naudas sadalīšanu Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma komentēja deputāts Artuss Kaimiņš.

"Nezinu, kā to savādāk nosaukt. Tā bija koalīcijas deputātu balsu pirkšana pirms vēlēšanām. Nedomāju, ka nodokļu maksātājiem ir jāmaksā par siera grāmatu izdošanu vai neskaitāmu ielu bruģēšanu, vai baznīcu jumtu maiņu un muzeju krātuves digitalizēšanu," Kaimiņš veltīja kritiku tā dēvētajām deputātu kvotām. Aizvadītajā naktī budžeta pieņemšanas gaitā Saeima atbalstīja piešķirt finansējumu deputātu priekšlikumiem aptuveni 20 miljonu eiro vērtībā.

Kaimiņš nepiekrīt Saskaņas deputāta Andreja Klementjeva šorīt paustajam, ka deputātu kvotas ir laba iespēja, kā piešķirt deputātiem iespēju palīdzēt vēlētājiem.

"Es esmu pilnīgi un absolūti pret šādām deputātu kvotām, tāpēc arī bija šis balsojums tik ilgs. Par katru priekšlikumu tika pieprasīts balsojums, un bija 1500 priekšlikumu," skaidroja Kaimiņš. Deputāts norādīja, ka liela daļa "deputātu kvotu naudas" atvēlēta projektu īstenošanai Ventspilī: "No 27 miljoniem puse aiziet uz Aivara Lemberga vadīto pašvaldību - sporta centri, mūzikas skolas, radioteleskopi utt.. Tie, manuprāt, ir kā tādi mesli Lemberga kungam, lai vispār varētu šo budžetu pieņemt. Tādā valstī mēs dzīvojam." 

Viņš atzina, ka daļa no deputātu priekšlikumiem atvēlētajiem līdzekļiem iztērēta lietderīgiem mērķiem, taču iebilst pret šādu praksi kopumā - ar to nav jānodarbojas deputātiem, tam ir savas instances. "Kādā sakarā Saskaņa pērk aparatūru Gaiļezeram? Kas par to ir atbildīgs? Veselības ministrija! Ir jābūt kaut kādai sistēmai. Ja sistēmas nav, ir haoss, un tad 20 stundas ir šāds murgs, kas notiek budžeta pieņemšanā."

Kaimiņš pauda neizpratni, kāpēc budžets obligāti jāpieņem vienas nakts laikā un lielā steigā, salīdzinot šo steigu ar situāciju, it kā valstī būtu kara stāvoklis.

"Prasīju Kučinska kungam, kāpēc mums 20 stundās nenormālā ātrumā jāpieņem budžets, kāpēc mums tas pa nakti ir jādara? Kas par steigu? Tās ir tradīcijas, man atbildēja. Tradīcijas no Augstākās padomes, tātad no komunisma laikiem. Kamēr mums valstī dienaskārtību noteiks bijušie komunisti, Brigmaņa kungs, Lemberga, Reira, Piebalga, Amerika kungi, tikmēr valstī nekas nemainīsies. Tikmēr būs tā, ka cilvēki brauks no šīs valsts projām un putni zags akmeņus no Valsts ieņēmumu dienesta ēkas jumta," uzskata Kaimiņš.

Jau vēstīts, ka pēc 20 stundu ilgas sēdes agrā ceturtdienas rītā Saeima ar 59 deputātu balsīm "par" apstiprināja valsts budžetu 2017.gadam. Budžetā plānotie ieņēmumi ir lielāki nekā 8 miljardi eiro, savukārt izdevumi - ap 8,4 miljardiem eiro, līdz ar to plānots budžeta deficīts. 

 

Top komentāri

Rita
R
Atkal jau izskan es nevēlēšu par Artusu. Nu ok. Ne vēl. Ej un vēlē par ZZS un dzīvo tālāk. Ventspilnieki to darījuši dara un darīs , jo pilsētai atlec milzums labuma. Nu ko. Tad jau lai viss atkal pa vecam. Celsim Ventspili debesīs un noskatīsimies kā mūsu bērni aizlido vergot uz ārzemēm.
delfins
d
Shoreiz jaapiekriit Kaiminjam,bet tas ir fakts ka tautu nekautreejoties aplaupa!!!!!
Juhans
J
Ja mans kaimiņš būtu tāds kā Kaimiņš, es viņu toč' 1. sveicinātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē