Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LIZDA vadītāja izglītības ministres Seiles vietā gribētu redzēt Reiznieci-Ozolu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga izglītības un zinātnes ministra amatā labprāt redzētu pašreizējo ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Vanaga aģentūrai LETA norādīja, ka tas ir viņas personīgais viedoklis, jo arodbiedrība savu pozīciju šajā jautājumā pārrunās trešdien, 9.decembrī, kad notiks LIZDA padomes sēde.

Arodbiedrības vadītāja skaidroja, ka Reizniece-Ozola iepriekš vadījusi Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju, līdz ar to viņai ir zināma nozares problemātika.

Ja izglītības un zinātnes ministra amatā paliks esošā ministre Mārīte Seile, LIZDA gatava turpināt sadarbību, tomēr nepieciešams, lai tiktu uzklausītas arodbiedrības prasības, norādīja Vanaga.

Kā ziņots, LIZDA padome trešdien, iespējams, būtu lēmusi par izglītības un zinātnes ministres Seiles demisijas pieprasījumu, taču pēc premjerministres Laimdotas Straujumas (Vienotība) atkāpšanās no amata un līdz ar to arī valdības krišanas šāds pieprasījums vairs nav aktuāls.

Saņemot pirmo informāciju par Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu pedagogu atalgojuma reformai, LIZDA ar to nav mierā, jo faktiski tas neko neuzlabo, skaidroja Vanaga.

27.novembrī notika izglītības darbinieku brīdinājuma streiks, kurā piedalījās gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.

LIZDA, organizējot streiku, izvirzīja divas prasības. Pirmā prasība bija novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro jau esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību, kā arī pilnveidot pedagogu darba samaksas jauno modeli, ņemot vērā LIZDA priekšlikumus. Otrā prasība bija nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.

Kā ziņots, Straujuma šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē