Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šabala: Abās spēlēs bija iespējas aizķerties un gūt punktus

Latvijas futbola izlasei 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs pret Farēru salām un Ungāriju bija labas iespējas aizķerties un gūt punktus, pēc zaudējuma ungāriem sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības uzbrucējs Valērijs Šabala.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase pirmdien Skonto stadionā ar 0:2 (0:1) zaudēja Ungārijai, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas, jo piektdien ar 0:2 mājās atzina arī Farēru salu pārākumu. Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pirmdien piedzīvoja otro zaudējumu trīs spēlēs.

"Spēle pret Ungāriju bija labāka nekā iepriekšējais mačs pret Farēru salām. Bija iespējas uzvarēt pat situācijā, kad nonācām iedzinējos ar 0:2. Pēc divu vārtu ielaišanas bija pietiekami daudz momentu, lai uzvarētu ar 3:2. Tā gadās, neiesitam mēs, bet iesit mums. Nav tās patīkamākās sajūtas pēc spēles, jo zaudējām," atzina Šabala.

Uzbrucējs šajā spēlē aktīvi iesaistījās divcīņās, otrā puslaika otrajā pusē nopelnot dzelteno kartīti. Šabalam šī bija otrā dzeltenā kartīte šajā ciklā, jo vienu viņš nopelnīja pirmajā spēlē pret Andoru.

"Treneris teica, ka man jācīnās par katru bumbu, jo priekšā biju viens. Cik saprotu, spēles izlaišanai vajadzīgas trīs dzeltenās kartītes pēc kārtas. Ir jācīnās. Jā, tā gadās, saņemam dzeltenās kartītes, bet ko darīt? Spēles laikā nedomā, vai dabū dzelteno kartīti vai nedabū, - vienkārši meties cīņā," taisnojās Šabala.

Kā uzskata uzbrucējs, ne tikai viņam, bet arī pārējiem komandas biedriem jāstrādā pie momentu realizācijas, kas šajās divās spēlēs bija vājais posms.

"Šajā mačā bija jau labāka piespēļu realizācija. Ja vēlamies ko ātrāk izdarīt vai pasteigties, tad spēlējam ar vienu pieskārienu, līdz ar to ne vienmēr tas sanāca," secināja Šabala.

Ungāri pirms spēles esot pietiekami labi izpētīti, un, salīdzinot ar viņu cīņām pret Farēru salām un Šveici, nekādi pārsteigumi neesot bijuši.

"Ungāri spēlē kā jebkura komanda, kas tikko aizvadījusi labu turnīru, bet pēc tam piedzīvo kritumu. Gluži kā Nīderlande, kas pēc trešās vietas Pasaules kausā nākamajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā neizkļuva no grupas. Redzējām ungāru mačus Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur viņi ļoti labi spēlēja pret kontinenta spēcīgākajām izlasēm. Gaidījām ko vairāk, bet viņi tāpat spēlē labi un kontrolēja bumbu," skaidroja uzbrucējs.

Šabala arī pauda nožēlu, ka neizdevās izcīnīt punktus, jo komanda vēlējusies šajās spēlēs gūt maksimālo punktu skaitu.

"Diemžēl tā sanāca. Jāstrādā vairāk, lai paņemtu vēl vairāk punktu. Abos mačos bija reālas iespējas aizķerties. Nebija tās pašas labākās spēles, bet bija momenti gan pret Farēru salām, gan pret Ungāriju. Varējām paņemt punktus gan tur, gan tur," uzskata Šabala.

Kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Šveice, bet tai ar sešiem punktiem seko Portugāle. Ungārijai un Farēru salām ir pa četriem punktiem, Latvijai trīs, bet Andoras izlase visās trīs spēlēs cietusi neveiksmi.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē