Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Savickis atvainojas, bet aicina atcerēties, kurš uzbūvēja Siguldas trasi

Hokeja kluba Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, kurš pirmdien asi kritizēts par saviem izteikumiem portālā Life.ru, veltot asus pārmetumus Latvijas skeletonistiem viņu pieteiktā pasaules čempionāta boikota dēļ, sarunā TV3 norādījis, ka "nav gribējis aizvainot puišus, kuri nodarbojas ar skeletonu", tomēr vienlaikus uzdeva retorisku jautājumu Latvijas Kamaniņu sporta federācijas vadībai un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas vadībai, aicinot neaizmirst, kurš ir uzbūvējis [Siguldas bobsleja un kamaniņu] trasi.

"Nekādā gadījumā negribēju apvainot tos puišus, kuri nodarbojas [ar skeletonu], bet es vēl gribēju pateikt - vai tad skeletona, kamaniņu un citi vadītāji aizmirsuši, kurš viņiem uzbūvēja trasi? Tāds jautājums. Lai padomā arī par to. Nevajag tā vienkārši pieiet tai lietai, nevajag jaukties politikā," intervijā telekanālam TV3 norādīja Savickis.

Viņš atzina, ka savos izteikumos bijis ne pārāk savaldīgs: "Biju emocionāls tāpēc, ka jautājums tika nostādīts tā - tās uzstāšanās dēļ, tagad tas tika sajaukts ar hokeju, un grib nodarīt hokejam ļaunumu, kaut kādā veidā apvainot hokeju un hokeja līdzjutējus, tāpēc es tā emocionāli pateicu, ka nevajadzētu līst politikā." 

Sporta žurnālists Armands Puče Savicka izteikumus vērtē kā klaju Krievijas interešu lobēšanu: "Savickis taču ir Krievijas aģents šeit. Loģiski - kad krievi, tāpat kā 40.gadā ienāca un visiem stāsta 50 un droši vien vēl 100 gadus pēc tam, ka latvieši jau paši gribēja, ka viņus okupē, tāpat arī šeit - ir jāatrod viens no Latvijas, kurš stāsta, un tā ticamība uzreiz ir lielāka. "Ko vispār tie Dukuri iedomājas?" Ja paši krievi stāstītu, tad skaidrs - pasmaidītu un viss."

Jau vēstīts, ka Savickis intervijā Krievijas ziņu portālam Life.ru sacījis, ka viņam nepatīk, ja politiku jauc kopā ar sportu, pieļaujot, ka Dukuri ir sliktā sportiskā formā, tāpēc negrib braukt uz nākamā gada februārī Sočos plānoto pasaules čempionātu.

Savickis intervijā, kuras autentiskumu viņš svētdienas vakarā apstiprinājis Latvijas medijam Sportacentrs.com, atklāj, ka viņam "nepatīk, ja politiku pārāk jauc ar sportu". "Varbūt viņi [skeletonisti] tā izlēma, jo paši slikti brauc? Domā, ka nav formā, tādēļ negrib braukt un rīko šādas spēles."

Uz žurnālista norādi, ka Dukuri lēmumu pieņēmuši, pamatojoties uz atklātajiem dopinga pārkāpumiem Krievijā, Savickis atbildējis: "Nu, dopings. Bet kurš tā normāli pārbaudījis Latvijas skeletonistu situāciju ar dopingu? Ir kas tāds bijis? Lai viņus pašus pārbauda."

Latvijas Olimpiskā komiteja izvēlējusies nekomentēt Savicka izteikumus.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletona komanda izlēmusi boikotēt pasaules čempionātu Sočos, kam jānorisinās nākamā gada februārī. Šāds lēmums pieņemts, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē