Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Brīvais vilnis Krievijas šprotu importa aizlieguma dēļ darbību nepārtrauks

Zivju pārstrādes uzņēmums AS Brīvais vilnis, neskatoties uz Krievijas pagaidu aizliegumu produkcijas eksportam uz Krieviju, darbību nepārtrauks, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Sākot no šī gada sākuma produkcijas apjoms, kas iepriekš tika nosūtīts uz Krieviju, bija nokrities līdz 15% no uzņēmuma saražotās produkcijas. Radītie reālie zaudējumi nav tik būtiski, lai uzņēmums domātu par savas darbības pārtraukšanu, paziņojumā norāda Brīvā viļņa valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

"Uzņēmums darbu atsāks augustā. Šobrīd intensīvi tiek meklēti alternatīvi produkcijas noieta tirgi citās valstīs, kas ļaus veiksmīgi atrisināt radušās problēmas. Uzņēmuma vadība nākamnedēļ dodas uz Ķīnu, lai vienotos par konkrētām produkcijas piegādēm," informē Babris.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests Rosseļhoznadzor trešdien paziņojis, ka no ceturtdienas, 4.jūnija, aizliedz zivju un zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas.

"Ierobežojumus nosakām no 4.jūnija," paziņojis šā dienesta vadītājs Sergejs Dankverts. "Līdz dienas beigām nosūtīsim vēstniecībām visus materiālus, tostarp pārskatu par šo valstu uzņēmumu inspekcijas rezultātiem." Pēc viņa teiktā, aizliegums attiecas uz to zivju pārstrādes uzņēmumu produkciju, kas iekļauti piegādātāju sarakstā ar abu valstu veterināro dienestu garantiju.

Brīvais vilnis pagājušajā gadā strādājis ar 12,77 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% kritums salīdzinājumā ar 14,09 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa samazinājusies līdz 257 010 eiro salīdzinājumā ar 621 937 eiro iepriekšējā gadā.

Pagājušajā gadā saražoti 22,5 miljoni kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, tai skaitā desmit miljoni kārbu bija šprotes. Pārdoti 22,4 miljoni kārbu par 12,8 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas