Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Darbu sāk pašpalīdzības mājaslapa azartspēļu atkarīgajiem un viņu līdzcilvēkiem

Ceturtdien atklāta biedrības Skalbes izveidotā pašpalīdzības mājaslapa azartspēļu atkarīgajiem, kurā pieejami apraksti un videomateriāli, kā rīkoties, ja cilvēkam radusies atkarība no azartspēlēm, aģentūru LETA informēja biedrībā Skalbes.

Mājaslapas atklāšanas laikā biedrības "Skalbes" valdes locekle un atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu līdzcilvēkiem koordinatore Santa Laimiņa atzina, ka līdz šim atbalsta tālrunis 29 323 202 bija vienīgais specializētais atbalsts pa tālruni tiem, kuri saskaras ar azartspēļu ietekmi. Zvanītāji ar profesionālu konsultantu palīdzību var atpazīt atkarības pazīmes, noskaidrot efektīvākās ārstniecības veidus, kā arī uzzināt, kādi ir pirmie soļi, lai uzsāktu cīņu ar atkarību.

"Liels prieks, ka ar nozares atbalstu mums ir izdevies realizēt vēl vienu sociāli svarīgu iniciatīvu, lai veicinātu sabiedrības izglītošanu un padziļinātu izpratni par azartspēļu atkarību. Mājaslapa papildina līdz šim pieejamo instrumentu klāstu, kas sniedz cilvēkiem atbalstu cīņā ar azartspēļu atkarību," pauda Laimiņa.

Mājaslapa "www.azartaatkariba.lv" paredzēta kā rīks vairākām auditorijām - cilvēkiem, kuriem ir radusies atkarība, kā arī līdzcilvēkiem un speciālistiem, kuri savā ikdienā saskaras ar azartspēļu atkarību.

Mājaslapā interesentiem ir iespēja sazināties ar biedrības speciālistiem un uzdot jautājumu arī rakstiski, anonīma e-pasta formā. Līdz šim konsultācijas tika nodrošinātas pa atbalsta tālruni 29 323 202, kas arī turpmāk būs pieejams katru dienu no plkst.12 līdz plkst.20 bez brīvdienām.

"Skalbes" uzsver, ka viens no rīkiem, kā sev palīdzēt, ja ir konstatēti azartspēļu atkarības simptomi, ir iekļaut sevi Pašatteikušos personu reģistrā, kas darbojas no 2020.gada. Tajā iekļautas personas, kuras sev liegušas iespēju apmeklēt azartspēļu vietas un interaktīvo azartspēļu vietnes. Reģistrs ir sevi pierādījis kā efektīvu mehānismu spēlētāju interešu aizsardzībai, norāda biedrība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas