Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: LNO ēkai drūp fasāde; Liepiņš neapmierināts ar KM un RD

Trešdien Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) direktors Zigmars Liepiņš vietnē Facebook publicēja attēlus, kur redzami fasādes apdares bojājumi Latvijas Nacionālā operas (LNO) ēkas sienās.

"Sociālie tīkli ir vienīgā vieta, kur pateiktais var atrast dzirdīgo. Pirms dažām dienām no Latvijas Nacionālās operas ēkas ( "mūsu Baltais nams") sāka krist nost ķieģeļu, apmetuma gabali (nevienam netrāpīja!). Vieta tika nofotografēta un apvilkta ar zaļo sietu, lai nebirst lejā vēl. Skats baiss! Baltais nams drīz būs Zaļais nams, ietīts kamuflāžā," rakstīja direktors. 

"Nosūtīju fotogrāfijas Kultūras ministrijai (LNOB kapitāldaļu turētājai) t.sk.Dacei Melbārdei (NA) un Rīgas domei (LNO ēkas īpašniecei) t.sk.Nilam Uškovam (Saskaņa) un Andrim Amerikam (Gods Kalpot Rīgai). Līdz šim neviens nav turējis par vajadzīgu pat painteresēties kas? kā? ko darīsim? u.t.t. Klusums!" neapmierinātību ar atbildīgo iestāžu vienaldzību pauda Liepiņš.  

Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale portālam Diena.lv skaidroja, ka LNO ēka ir Rīgas Domes īpašums.

"No 2016.gada LNOB darbības nodrošināšanai ēkā ik gadu tiek piešķirts papildu valsts budžeta finansējums 286 598 eiro apmērā nomas maksas segšanai (salīdzinoši – 2015.gadā tas bija 88 437 eiro; 2016. un turpmākajos gados – 374 258 eiro)," norāda Kokale, piebilstot, ka nomas maksas paaugstinājumu Rīgas Dome pamato ar vajadzību veikt ieguldījumus LNO ēkas remontdarbos.

"Ja situācija kļūs kritiska un Rīgas Dome risinājumus ēkas vizuālo defektu novēršanai nevarēs rast, nāksies vērtēt, vai radošajiem procesiem paredzēto finansējumu nenovirzīt LNO ēkas labošanai, jo Kultūras ministrijas rīcībā citu resursu nav," norādīja KM pārstāve. 

Savukārt pašvaldības uzņēmuma Rīgas nami, kura īpašumā ir LNO ēka, pārstāvis Edgars Arnītis portālam Diena.lv pastāstīja, ka LNOB vadība un Rīgas namu vadība regulārās tikšanās kopīgi diskutē un plāno dažādus operas infrastruktūras attīstības un investīciju projektus, taču līdz šim jautājums par LNO ēkas fasādes remontu nav ticis apspriests.

Arnītis solīja, ka Rīgas namu aplēses un iespējamie aprēķini šajā jautājumā tiks sniegti līdz ceturtdienas beigām.

Pievienotas pēdējās divas rindkopas

Top komentāri

nu
n
Gaidi,tūlīt uz balta zirga atjās Ušakovs un pats visu fasādi samūrēs no jauna ! Nu jau viņa "ģīmis" sāk parādīties TV ekrānos,kur stāsta par saviem "varoņdarbiem" un par tiem "varoņdarbiem" kurus viņš vēl paveiks...
Hosē
H
Stulbs Liepiņa gājiens. Facebuki fasādes neremontē. Jārisina lietas saimnieciski ar atbildīgo kantori , nevis publicējot foto. Ja man bikses cauras, tad es eju pie skrodera, nevis tīksminos par sevi facebukā.
Vai tad Rīgas nami to būvēja?
V
Ēka renovēta pirms 20 gadiem. Tas mūsdienās ir pietiekams laiks, lai apmestās fasādēs parādītos problēmas. Kā noprotu, tad fasāde ir jāsakārto, nevis jābļaustās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas