Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gadu izmēģinās digitālo radioapraidi

Latvijas Radio min, ka digitālā apraide varētu palīdzēt sasniegt plašāku auditoriju un veidot jaunas programmas, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Ceturtdien Latvijas Radio kopā ar Latvijas Radio un televīzijas centru (LVRTC) paziņos par digitālās radioapraides izmēģinājumu uzsākšanu. Paredzams, ka apraides tests ilgs vienu gadu.

Digitālā radioapraide (DAB un modernākais apraides veids DAB+) pasaulē nav jaunums, tomēr nav arī plaši izplatīta. Kā pirmo radiostaciju, kas 1995. gadā pārgāja uz digitālo apraidi, min norvēģu medija Norwegian Broadcasting Corporation radiokanālu NRK Klassik, viņiem sekoja zviedri un BBC. 2001. gadā Londonas apkārtnē bija pieejami jau vairāk nekā piecdesmit gan BBC, gan komercmediju projekti.

Novembrī tika paziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ļauj Latvijas Radio izmēģināt šo tehnoloģiju, taču testa rezultāti par digitālās radioapraides tehnoloģiskajām iespējām un ekonomiskajiem apsvērumiem būs pieejami visai nozarei. Kā Dienai sacīja radio valdes loceklis tehniskā nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs, radio ir ieinteresēts rezultātos.

"Šobrīd, lai kādā vietā uztvertu programmu, jāuzliek raidītājs, piemēram, lai Kuldīgā raidītu Radio NABA. Bet, izmantojot ciparu apraidi, vienā tīklā iespējams raidīt līdz 15–16 programmām. Mēs varēsim veidot jaunu saturu un piesaistīt vairāk klausītāju," skaidroja Lavrinovičs.

Lai izmantotu ciparu apraidi, nepieciešams DAB+ pielāgots radiouztvērējs. Šādu radiouztvērēju vienkāršāko modeļu cenas, kā secināja Diena, apskatot interneta veikalu piedāvājumus, daudz neatpaliek no vidusmēra radio – 25 eiro.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 14. decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas